Harkányban jártunk, ahol szép képet sikerült festenem

Mindig is érdekelt a művészet. Már kiskoromban is rengeteget rajzoltam, kifestőztem, festettem, és hasonlók. Volt hozzá érzékem, úgyhogy a szüleim már korán rájöttek, hogy ezzel kezdeni kellene valamit. Beírattak külön rajzórákra, aztán olyan suliba is jártam, ahol művészetet és minden csoda jó dolgot lehetett tanulni. Igaz, nem festőként keresem a kenyerem, de a művészetnek sok köze van a szakmámhoz, a mindennapjaimhoz, az életemhez.

A férjem is hasonló beállítottságú, mint én. Még a középiskolában ismertük meg egymást, a szerelem pedig még a mai napig ugyanúgy kitart. A közös lakást, amit pár éve vettünk, együtt festettük ki, együtt alakítgattuk és együtt rendeztük be. Mivel elég jó érzékünk van ehhez, így az eredmény is szemet gyönyörködtető lett.

Mindketten szeretünk festeni, úgy gondoltuk, egyik alkalommal, amikor mindketten szabadságot veszünk ki, elmegyünk egy olyan helyre belföldön, ahol ismét szépeket láthatunk és aztán azt le is festhetjük. Ha meg szerencsénk van, akkor akár el is tudjuk adni a műveinket, vagy legalább kirakják valahova. Már csináltam én is egy-két képet, amit aztán egy barátom a saját kávézójába ki is tett a falra.

Keresgéltünk, hova is érdemes menni. Aztán rájöttünk, hogy érdemesebb összekötni a kellemeset a hasznossal és menjünk egy olyan helyre, ahol nem csak a természetet tudjuk megcsodálni, de akár saját magunkat is meg tudjuk jutalmazni egy kis lustálkodással, fürdőzéssel. Harkány mellett döntöttünk, bár ez is hirtelen jött. Úgy döntöttük el a dolgot, hogy a fürdőzés, mint mondtam, amúgy is program lett volna a számunkra. Így ezáltal pedig gyógyfürdős helyet kerestünk. És meg is találtuk a Harkányi Gyógyfürdőt, ráadásul vele szembe egy egészen menő hotel is van, ez lett végül a harkányi szállásunk. Így hát gondoltuk, ez pont nekünk való, nem kell sokat sétálni a szállástól a fürdőig, és körülötte úgy is olyan szép helyek vannak, hogy biztos találunk magunknak egy tájat, amit szépen lefesthetünk.

Úgyhogy foglaltunk szobát, 105 szobája van a hotelnek, ráadásul számos típus közül lehet választani, ilyen a standard, a standard plus, comfort, illetve a deluxe. A szobák kényelmesek, tágasak, az ágy is szuper volt, a reggelivel sem volt semmi gondunk.

Mi egy comfort szobát foglaltunk le, amiről azt érdemes tudni, hogy körülbelül 32 négyzetméter. Van benne tévé, minibár és hál istennek saját fürdővel is jelentkezik. A honlapon is megtalálhatóak ezek az információk, azt viszont én is el tudom mondani, hogy a Wifi nagyon jól működött. A tévét nem használtuk, viszont a foglaláshoz jár parkolóhely is. A fürdőben van zuhany, a szoba minibárral felszerelve, mint ahogyan már mondtam. A szobában, mint mindenhol máshol nem szabad dohányozni, viszont van lehetőség pótágyazásra is.

Gondolkoztunk még a standard plus szoba mellett is, de jobban tetszett képről a comfort szoba. De biztos, hogy a másik is jó lehet, de nekünk képről a másik jött be.

Az oldalon egyébként látni, hogy vannak különböző csomagok, amiket igénybe lehet venni, ez idényenként változó lehet, de nagyon megéri így foglalni náluk. Van ráadásul egy külön blog is az oldalon, ami megmutatja, milyen látványosságok vannak a környéken. Ott van a Harkányi Gyógyfürdő, a Villányi borvidék, több tanösvény és túraútvonal is, illetve ne feledkezzünk meg Mohácsról sem. Itt aztán lehet osztálykirándulásokat, de csapatépítő tréningeket is tartani.

Ez egy nagyon jó hely, mióta mi is jártunk erre, mindenkinek csak ajánlani tudom. Találtunk egy nagyon szép helyet, ahol különböző stílusban lefestettük a naplementét és a tájat, ami elénk tárult. Nagyon jó érzés volt egy kicsit kikapcsolódni, az pedig külön öröm volt, hogy sikerült egy nagyon jó szállást kifognunk. Nagyon vicces érzés, ahogy a kis motyóddal átsétálsz a hotelből egyenesen a fürdőbe. Ez nagyon jó volt.

Még arra is gondoltunk, hogy ez egy nagyon jó ajándékötlet lehet karácsonyra vagy akár szülinapra, hogy valakit befizetünk ide egy hétvégére. Ugyan, a karácsony még messze van, de már meg is van, hogy kik azok a családban, akiket egy ilyen kis kikapcsolódással lepünk majd meg.