A digitális művészet rizikójának kiküszöbölése

Igaz, én nem vagyok sem festő, sem szobrász, de grafikusként közel áll hozzám a képzőművészet, csak éppen virtuális formában dolgozom javarészt. Én is tanultam festeni, sőt, a szobrászat fortélyait is kitanulhattam az évek során, de sokkal jobban élvezem, hogy nem a fizikai világban kell alkotnom. Ettől függetlenül száz százalékban művésznek tartom, és mondom is magam.

Dolgoztam már együtt színházakkal, zenekarokkal, éttermekkel, iskolákkal. Logókat, designokat terveztem, de illusztrációkat is készítettem már könyvekbe, borítókra.
Nem is olyan régen megint egy olyan projektbe kerültem bele, amihez új programot kellett használnom, és nem tagadom, kifogott rajtam, és a kütyüimen is, pedig grafikusként igen jól értek a gépekhez. A technika folyton fejlődik, nekem meg lépést kell tudnom vele tartani.
A laptopom pechemre már nem mai darab – ahogy én sem -, ezért már nehezen viseli a strapát. Sajnos a másodállásom miatt sokat kell utaznom, ezért gyakran kényszerülök arra, hogy ne csak az otthoni gépemet, hanem a laptopomat is használjam, amit folyamatosan karban kell tudnom tartani, de ez egyedül nem megy, ezért rendszeresen viszem mind a kettőt szervizbe. Amióta a lakhelyemhez közel nyitott a pcmentor üzletet, mindig náluk ellenőriztetem, nincs-e valami gond a gépemmel, vagy a laptopommal. A legtöbb helyen plusz költséget számolnak fel gép, és a laptop kivizsgálási díj címen. Én azért választottam őket, mert egyrészt nem csak azt a hibát javítják ki, amit én észrevettem, hanem teljes átvizsgálást, és igazán precíz munkát végeznek. Nem is tudok másik olyan korrekt helyet, ahol a laptop bevizsgálás díj kifizetése csak akkor szükséges, hogyha elutasítottam a felajánlott javítást, és ahol előre elmondják, milyen költségekkel fog járni az időigényes procedúra. A legtöbb szerviz, ha ingyen végzi a bevizsgálást, nem végez teljes körű vizsgálatot. A laptop bevizsgálási díj, amennyiben visszautasítottam volna valaha a szolgáltatást, még akkor sem lett volna drága.

Nekem megéri náluk bevizsgáltatni a laptopomat, és a gépemet, illetve a javítást is rájuk bízni, hiszen egy számomra megélhetést biztosító munkaeszközről van szó.