Új utak keresése, alkotások, és napenergia terén

Imádom a művészetet, köztük a képzőművészetet is, de csak a zenéhez konyítok valamennyire. A festészet nem az én terepem, de amúgy nagyon szívesen lennék mondjuk egy évre festő, hogy tudjam milyen érzés az, hogy ami megjelenik a kis kobakomban, azt bizony vászonra tudom vinni úgy, ahogyan azt akarom.

Mint minden terület, ez is olyan, hogy sok-sok órát kell belefektetni, hogy tényleg ki tudja fejezni magát az alkotó úgy, hogy az igazán tükrözze azt, ami benne megjelent. Évről évre, alkotásról alkotásra közelebb kerülhet hozzá, hogy sikerüljön. Ahogy megjelenik egy érzelem, vagy állapot, vagy kép, amit kifejezne, időről időre egyre nagyobb eszköztárral és tapasztalattal tudja vászonra vinni. Persze ez is relatív, akármilyen festőt kérdezel meg, mindenkinek meglesz a saját válasza erre, nincs univerzális forrás, mindenkinek kicsit más, olyan lesz az alkotása, a csatornája, amilyenek az élményei, az ízlése, a szemszöge, a tapasztalatai.

Mindig találni valami szokatlant, valami újat, ami eddig még egy adott kombinációban nem létezett. Nekem többek között ez képezi részét az alkotási folyamatomnak, az igény arra, hogy kicsit más jöjjön létre, mint amit eddig tapasztaltam.

Szerintem az élet minden területén lehet az ilyen hozzáállást alkalmazni. Ilyen adott esetben az is, hogy alternatív megoldásokat keresünk az otthonunk táján, legyen szó élelmiszerről, vagy akár a villanyszámla semlegesítéséről.

Mivel tudjuk semlegesíteni a villanyszámlát? Például azzal, hogy olyan alternatív energiaforrást igyekszünk beépíteni a mindennapjainkba, ami egyrészt megvalósítható, másrészt mégis nagy hatással van az életünkre. Ezt egy pályázat napelemre fel is tudja gyorsítani.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a napelem rendszerek ma már egy viszonylag könnyen elérhető megoldások, mert olyan technológia áll rendelkezésünkre, amit nem lehetetlen megfizetni, és emellé pedig segítséget is lehet kérni. Erről szól a pályázat napelemre.

Itt egy olyan oldal, ami részletesen összefoglalja a lehetőségeket, amik ezen a területen érvényesek.

Ha úgy áll a szénád, hogy napelemek telepítésére nincsen lehetőséget, akkor is, a fűtésrendszered korszerűsítéséhez is tudsz olyan támogatást kérni, amely egy 0%-os hitel formájában valósul meg.

Ez úgy valósulhat meg, hogy adott egy erre összesen szánt keretösszeg, ami meghaladja a 100 milliárd forintot, annak a felét lehet igényelni lakásszövetkezeteknek és társasházaknak a fejlesztésekre, ami már eleve egészen jó kezdeményezés, hiszen nem sok évvel ezelőtt ilyen még nem volt.

De ezen felül pedig ennek a keretösszegnek a másik felét magánszemélyek is igényelhetik a már fent említett 0%-os hitelfelvételhez.

Ez nagyjából olyan így, mintha most el tudnád kérni a következő x évre lévő villanyszámlád összegét, és rákölthetnéd arra, hogy saját energiát termelő kis teleped legyen, vagy pedig arra fordíthatod, hogy az otthonod minél energiatakarékosabb rendszerrel működjön. Az első esetben ki fogod váltani a villanyszámládat, a másodikban pedig csökkented annak költségét.

Szóval a pályázat napelemre egy viszonylag sokrétű ajánlat, mert többek között nyílászárók cseréjére is lehet fordítani. Szóval ha a fűtésszámlád azért nagy, mert nem szigetelnek jól az ablakaid, és nincs hirtelen sok pénzed arra, hogy ezt a problémát orvosold, akkor ez hatalmas segítség lehet. A legkisebb összeg, amire pályázni lehet, az 500 ezer forint, a legtöbb pedig 10 millió. Ebbe beletartozhat egy egész napelemrendszer kiépítése, vagy pedig egy lakás teljes ablakcseréje, jobban szigetelő, korszerűbb megoldásra.

Sose feledd, hogy a lehetőségek olyan dolgok, amiket akkor veszel észre, ha keresed őket! Ezt a bejegyzést olvasva már biztos, hogy egy ilyen alternatív opcióval tisztában vagy.

Természetesen ennek az igényléséhez is feltételek vannak kötve, ami egy tized önrészt , illetve maximum két évtizedes futamidőt foglal magába.

pályázat napelemre

Ha úgy alakul, hogy igénybe vennéd ezt, és meg is kapod a zöld utat, nagyon fontos, hogy csak és kizárólag megbízható, profi szakemberektől kérj segítséget. Őket onnan lehet felismerni, hogy nem ígérnek fűt-fát előre, alapos tervezés szükséges a pontos árak és lehetőségek felderítéséhez. Továbbá az is segíthet, hogy valamilyen ismerősöd jó referenciát ad az illetőről. Ne légy rest, ha megengedhetsz magadnak egy ilyet! Olvass utána részletesen!