Festők, ha autót takarítanak

 

Ti szerettek barkácsolni, fúrni-faragni?

Mi a férjemmel folyton valamiben mesterkedünk itthon. A házunk nagy része lényegében a kezünk munkája, nagyon gyakorlatias emberek vagyunk, miközben művészlelkek is, hiszen ő festő, én grafikus vagyok. Szerintem ezeket a dolgokat nagyon jól lehet ötvözni: a munkát és a hobbikat, a képességeket és a hétköznapi szükségleteket. Nem mondom, időigényes, ha az ember mindent mai divatos szóval élve DIY (vagyis Do It Yourself) akar megoldani, viszont leggyakrabban olcsóbb, és az eredmény sokkal közelebb lesz az általunk elképzelthez.

Ezt úgy értsétek, hogy mi festünk, mi bútort rakunk össze, vagy éppen fűrészelünk. A kertünkhöz mi építettünk sziklakertet, a kerti filagóriát mi építettük fel, és akkor gondolhatjátok, hogy az autónkat is mi szereljük, javítjuk, tartjuk karban. Jó, természetesen mindezt barátok, családtagok segítségével, de tényleg sokat foglalkozunk ilyen dolgokkal, hogy az otthonunk, a használati tárgyaink, a környezetünk pont olyan legyen, amilyennek elképzeljük, és amilyennek mi szeretjük. Már sok tapasztalatunk van e téren, és az sem utolsó szempont, hogy tényleg ügyes kezűek vagyunk mindketten, van szépérzékünk, rutinosan nyúlunk a szerszámokhoz. A tervezéstől a megvalósításig sok mindent végigcsináltunk már.

Nemrég találtunk rá az olajwebshop.hu-ra, ami egy igazi fellélegzés volt már a sok próbálkozás után. Egyszerűen minden autósbolttal, vagy webshoppal úgy voltunk, hogy nem volt meg egy helyen minden, vagy nem abban a minőségben, mint szerettük volna. Ez nyilván azt jelentette volna, hogy több helyről kell megvenni, megrendelni, ami meg magától értetődően drágább, időigényesebb, macerásabb.

Na ezzel ellentétben ez a weboldal egy álom. Most főként a kocsi takarításhoz kerestünk eszközöket, autóápolót, mert a kirándulásaink, utazásaink alkalmával elég nagy piszkot tudunk csinálni az autóban. Porszívónk az van, viszont kicsit tisztaságmániás vagyok, szóval a kárpithoz, a műszerfalhoz is kellett mindenféle különböző autóápoló, amivel dolgozhatunk egy ilyen „kocsi nagytakarítás” alkalmával.

Ezen az oldalon főleg Sonax autóápolókat lehet kapni, amit nagyon szeretünk. Ez egy prémium német márka, és nagyon megbízható. Rendeltünk kárpittisztítót, amivel nagyon meg vagyunk elégedve. Nemcsak részletes leírás tartozott hozzá a honlapon, de videón is megnézhettük, hogy hogyan kell optimálisan használni a tisztítót. Ez jellemző az egész olajwebshop.hu-ra, hogy nem a minimum információt adják át, hanem tényleg minden tudásukat és még annál is többet. Minden terméknél van leírás például a márkáról is, ami hasznos, ha több verzió között vacillálunk. A leírások mellett sokszor található videó, vagy hasznos linkek is, amik segítenek kiválasztani az autónk típusához, méretéhez, tulajdonságaihoz passzoló dolgokat. Nem kell így semmit a véletlenre bízni.

A műszerfalápoló amit vettünk szuper, csillog-villog minden. A férjem kedvéért felnitisztítót és felni védő lakkot is vennünk kellett, amit először feleslegesnek tartottam, de azt kell mondanom, jó befektetés volt. A sár, télen az utakról a só sokkal könnyebben lepereg a felnikről, így kevesebbet kell mosni az autót és valószínűleg a felnik élettartama is több lesz. Azért ezt a feladatot ráhagytam a férjemre, ha neki fontos, hogy csillogjanak az autó „cipői”, akkor tegyen is érte!

Nyáron egyébként kívülről is mi szoktuk lemosni a kocsit a kerti slaggal, vödörrel, szivaccsal, ahogy kell. Olyankor jól jöhet mondjuk a Rovareltávolító spray, erről a termékről most a webshopban olvastam először és nagyon megtetszett. Nem kell sokáig sikálni a szélvédőt, hanem egy mozdulattal le lehet húzni az odaszáradt undi kis rovarokat, amiket azért bőven össze lehet szedni az autópályán vagy egy-egy kirándulás alkalmával egy erdőszéli parkolóban.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fogja könnyíteni az életünket egy webshop.