Festészet és környezetvédelem

Nem hiszem, hogy sokan mondhatják el magukról, hogy festők és környezetvédők is egyben. Én igyekszem olyan anyagokat használni, amik nem terhelik a földünket, mert aggasztanak a folyamatok, amik napjainkban mennek végbe. Szerintem mindannyiunk feladata, hogy óvjuk a földünket, így mindenkit erre biztatok.

Megtettem a megfelelő lépéseket ez ügyben, vagyis napelemeket szereltettem fel a házamra. Ehhez a kellő lökést az adta meg, amikor megtudtam, mennyi egy napelem rendszer ár, és hogy mennyire meg tud térülni a befektetett pénz. Ehhez a sporoljnapelemmel.hu volt a segítségemre, mert ott sok kétséget igyekeznek az emberben eloszlatni. Többek között azt, hogy miért is jó, ha az ember ezekbe a rendszerekbe fektet be.

Szerintem a környezetvédelem mellett a másik legfontosabb dolog az a költségek csökkenése. Ugyanis a beszereléstől kezdve elkezdenek csökkenni a befizetendő összegek, és számítások szerint nagyjából 10 év alatt meg is térül egy ilyen projekt. A másik kérdésem az volt, hogy vajon mi van éjszaka, amikor nem süt a nap? Akkor nem lesz áramom? Erre a kérdésre kétféle válasz létezik. Az egyik szerint a megtermelt plusz áram akkumulátorokra töltődik, és aztán ez kerül felhasználásra. Viszont én a második lehetőséget választottam, a hálózatra visszatöltő rendszert. Így tulajdonképpen mi magunk is energiatermelőkké válunk, ezért pedig a szolgáltatónak fizetnie kell.

Bátran ajánlom mindenkinek, hogy ne habozzon, vágjon bele a beruházásba!