Motorgumi árak – ha konkrétumok érdekelnének…

Sok dologról lehet rébuszokban beszélni, meg úgy hozzávetőlegesen, de van, amiről egyszerűen nem is érdemes. Mit kezdenétek azzal, ha most konkréten motorgumi árak miatt kattintottatok volna ide, én meg csak sunnyognék és mindenféle másról beszélnék, mint a konkrét árak. Na, nyugi, ilyen itt most nem fog történni!

Az egyik szenvedélyem a festés. De nem csak vászonra, hanem bármire, amire csak lehet. Lehet az egy nagy falfelület, egy ajtó, egy szekrény, vagy akár még egy ház teljes homlokzata is. Vagy éppen egy jármű bizonyos részei: akár egy motoré is. Bár persze ez még csak a saját járgányommal fordult elő, de a művészetért való rajongásomnak köszönhetően igyekeztem valami különösen szépet rittyenteni a saját tankomra. Új gumikat viszont nem tudok festeni, azokat inkább a motortire.hu oldalról rendelem meg.

Már kinéztem, hogy nagyjából merre is vannak a motorgumi árak, hogy mennyivel számoljak mikor erre próbálok félre tenni. Mivel nem hajtok valami nagy vasat ezért az abroncsom sem lesz valami drága, éppenhogy csak 30 ezer forintot ki fogok fizetni érte – de ettől persze típustól, márkától és mérettől függően vannak nagyon eltérőek is.

A keresőben a következő adatokat kell megadni: a gumi szélessége, magassága, átmérője, aztán érdemes még a kategóriát is meghatározni, hogy annyival pontosabbak lehessenek már az elején is a találatok, hogy ne kapjatok robogó gumit, ha chopperhez kerestek.

Azt ígértem, hogy konkrét számokat fogok mondani, nos itt is vannak. Nézzük az első oldalon található néhány gumit, hogy legalább annyival beljebb lehessetek a motorgumi árak tekintetében.

Egy sport túra kategóriába eső motorgumi, ami méretében a 120/70R1 jelölés alatt fut és “W” sebességi osztályba esik 46 990 forintba kerül.

A cross kategóriából kiszemelt darab a 90/90-21 mérettel bíró, “S” sebességi osztályba tartozó darab, amelyet 27 290 forintért árulnak, most akciósan. Azt is érdemes lehet megemlíteni, hogy melyik tömlős és melyik tömlő nélküli darab, az előző tömlő nélküli, ez pedig tömlős motorgumi.

A motorgumi árak a chopper vagy cruiser kategóriában a következőt mutatják: 180/70R16 méretű motorgumi esetében, amely “V” sebességi osztályba tartozik és tömlő nélküli kivitelben kapható 74 990 forintba kerül. Persze ez is csak egy példa, ehhez képest még számtalan más ajánlat is található a motortire.hu oldalon. A motorgumi árak nagyon széles spektrumon mozognak, ezért azt gondolom, hogy aki keres, az itt biztosan megtalálja a megfelelő árkategóriát és minőséget. Használt motorgumik és teljesen új, csúcs minőségű termékek egy helyen, szakértőktől – a biztonságos közlekedésért. Én tuti, hogy innen töltöm majd fel mindig a saját készletemet.