Ajándékvásárlásból 5-ös; igazi ajándékvarázsló lettem

Művészként amikor ajándékot veszek, hajlamos vagyok nem azt nézni, hogy mennyire hasznos az adott dolog, inkább azzal vagyok elfoglalva, hogy milyen a művészeti értéke, mennyire nézne ki jól elképzelve az adott helyen. Ezért mondhatjuk, hogy nem megy valami jól az ajándékvásárlás. Persze, amikor hozzám hasonlóan a művészet egy szerelmesének veszek valamit, akkor általában meg szokott lenni az összhang, de ha valami teljesen normális eseményre kell ajándékot választanom, általában meggyűlik vele a bajom. Főleg olyankor, mikor valaki előre elmondja, hogy mit szeretne. Akkor nem is tudom rábeszélni magam a szebbik ajándék megvételére, mert tudom, hogy nem örülne neki, valami olyat kell szereznem, amit mondott, hogy szeretne.

Szerencsére az interneten mindenre megoldást lehet találni. Azt vettem észre magamon, hogy bármilyen problémám is van, csak felmegyek a netre és ott próbálok megoldást keresni. Legyen szó színkeverésről, festékmárkákról, a legjobb vásznakról, vagy arról, hogy kinek milyen ajándékot vegyek.

Általában ismerned kell a megajándékozott személyt ahhoz, hogy hogy igazán jó ajándékot tudj venni neki. Ha tudod, hogy mit szeret, akkor sokkal egyszerűbben eltájékozódsz az üzletek kínálatában. De akkor sem kell csüggedni, ha az ismeretek nem vezetnek sehová, vagy csak olyan emberről van szó, akit nem ismerünk annyira. Mondjuk egy főnök vagy egy kolléga esetében sokkal nehezebb a dolog.

Vannak, akik előre megtervezik, mit fognak venni és konkrét elképzelésekkel járják a boltokat addig, amíg a fejükben létező tökéletes ajándékot meg nem találják. Én sokkal inkább a másik véglet vagyok, akinek abszolút semmi ötlete nincsen és csak járom a boltokat, böngészem a webshopokat és várom, hogy a tökéletes ajándék egyszer csak valamilyen módon rám találjon. Talán az lenne a legjobb, ha mindenki egy, a kínálathoz mérten alakítható ötlettel kezdene neki az ajándékvásárlásnak, akkor nem lenne senki, aki egy ajándék miatt 3-4 pláza összes boltját végig járja, és nem lennének olyan emberek, mint én, ha megtetszik valami, azonnal megveszem, majd amint jobbat találok, visszaviszem és azt veszem meg és ezt ismételgetem, amíg tényleg valami használhatót nem lelek.

Minden ajándékvásárlással kapcsolatos problémámhoz segítséget nyújt egyébként egy oldal, amit csak nemrégiben fedeztem fel. Mivel mindenre az interneten igyekszem megoldást találni, nem meglepő, hogy itt próbáltam ajándékötleteket is keresni, amikor szembe találkoztam az ajándék varázsló oldallal. Adtam neki egy esélyt, mint mindennek, és meglepő, de szinte azonnal siker koronázta a keresést.

Az egész oldal arra való- mint ahogyan a nevéből már ki is található, hogy ajándékötleteket adjon a hozzám hasonló tanácstalan embereknek. Be lehet állítani, hogy kinek szeretnénk ajándékot vásárolni, néhány érdeklődési kör is kiválasztható. illetve az esemény is, amire az ajándékot venni szeretnénk. Ezután az oldal megjeleníti az összes olyan ajándékötletet, ami szerinte jó ajándék lenne a megadott paraméterek lapján.

A sok megjelenített terméket pedig azonnal meg is tudjuk vásárolni, mert, ha azokra kattintunk, akkor átirányít minket arra a weboldalra, ahol meg lehet vásárolni. Szóval, ha mondjuk babajátékokat keresünk, akkor a kilistázott ajándékok között keresgélve a legmegfelelőbbet meg is tudjuk rendelni, közvetlenül az árusító helyről.

Ha pedig teljesen konkrét elképzelésünk van, akkor is hasznos, mert a keresőmezőbe ha beírjuk, ugyanúgy kilistázza azokat a termékeket, amik megfelelnek a kritériumainknak. Ezek között is meg tudjuk keresni és rendelni azt, ami a legjobban megfelel az elképzeléseinknek, és nem is kell hozzá számtalan webshopot és hagyományos üzletet végig járnunk, elég csak egy oldalon maradva böngésznünk, amíg meg nem találjuk a tökéletes ajándékot.

Van néhány blogbejegyzés is az oldalon, ami sokat szokott segíteni a hozzám hasonlóan más világban élő embereknek. Például a testvérem gyermeket vár, és babakocsit szeretett volna vásárolni, de halvány fogalmunk sem volt arról, hogy mi fontos egy babakocsi esetében és mire kell figyelni.

ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan
ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan

A szülőket nem igazán kérdezhettük meg, mert mi már nagyon régen voltunk gyerekek, azóta sokkal másabb babakocsi modellek jöttek ki sokkal több, szerintük felesleges kiegészítővel és funkcióval, hiszen nekünk sem kellett hightech babakocsi ahhoz, hogy felnőjünk. Biztos vagyok benne, hogy valami ilyesmi lenne a válasz, ezt pedig el akartuk keresni, így babakocsi választós tippeket kerestünk a neten. Meglepő, de a legnagyobb segítséget pont az ajándékvarázsló egyik cikke adta, amiben részletesen elemzik azokat a szempontokat, amik alapján a legjobb kiválasztani álmaink babakocsiját.

A blogbejegyzés itt érhető el: ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan . Ebben a blogban sorra veszik, hogy milyen babakocsik vannak, hogy melyik milyen helyzetben használható, milyen kiegészítők vannak hozzá, milyen részei vannak, amikre különösen nagy figyelmet kell fordítani. Így tudtuk meg, hogy bőven nem elég, ha megveszünk egy tök random babakocsit valami középkategóriás bababoltban egy középkategóriás áron. Sokkal inkább arra kell figyelnünk, hogy minden, a baba kényelmének szempontjából fontos kritériumnak megfeleljen, és könnyen lehessen hozzá kiegészítőket vásárolni. Kiegészítők alatt pedig olyasmire gondolok, mint a szúnyogháló, esővédő, lábzsák. Csupa olyan dolog, amit nem gondoltam, hogy valaha is vennem kellene.

A babakocsiknál pedig kifejezetten figyelni kell arra, hogy mi a tolóirány, milyen a tolókar, a kerekek és a biztonsági öv, mennyit nyom a kocsi és mennyire nehéz összecsukni, vagy éppen mennyire egyszerű.

Az oldalon érdemes keresni, mert több webshop kínálatát jeleníti meg, mi pedig ezek közül egyszerűen ki tudjuk választani, hogy melyik kínálja a legjobb alternatívát a legkedvezőbb áron.

Az internetet lehet okosan is használni, nem csak a közösségi média és a filmek léteznek rajta és nem csak kétes, kínai weboldalakról lehet rendelni, hanem megbízható, csupa jó értékelésű, magyar webshopokból is vásárolhatunk gyakorlatilag bármit. Egy ízesített kávétól kezdve egy babakocsiig bármilyen ajándékról is legyen szó, azt meg lehet találni a neten. Akkor is hasznos, ha nem konkrét termékeket, csak tanácsokat s ötleteket keresünk.

Az ajándékvásárlás tehát sokat egyszerűsödött az évek előrehaladtával és nem szégyen már, ha valaki hozzám hasonlóan tejesen hülye az ajándékvásárláshoz, mert rengeteg ötletet lehet meríteni az egyes oldalakon és ha teljesen tanácstalanok vagyunk, akkor is meg lehet találni a legmegfelelőbb ajándékot, minimális időráfordítással és egy pár kattintással.

Még senkinek sem tűnt fel, hogy hirtelen milyen jó ajándékozó lettem, de azt hiszem, hogy ami késik, nem múlik és másokkal is nemsokára meg kell majd osztanom az ajándékvarázsló titkát, azt, hogy hogyan sikerül mindig eltalálnom, hogy kinek mi a legmegfelelőbb. Nem szabad ellenállni, hagyni kell, hogyha már saját elképzeléseink nincsenek, akkor a jó ötletek találjanak meg minket. Most már kezdek rájönni, hogyan tudna az emberek mindig olyan jó ajándékokat venni egymásnak és én is beléptem ebbe a csapatba.