Az önarckép fontos, nem csak fotókon és festményeken, a tükörben is

Az a fajta ember vagyok, aki szereti a gyerekkorát felidézni azáltal, hogy külsőségekben is törekszik az akkori dolgokat reprodukálni. Nem csak maga körül, saját magán is. Hiszek az ilyen dolgokban. Gyerekkoromban szőke kisfiú voltam, de (számomra nagyon nem tetszően) egészen sötétbe váltott a hajam színe idővel, sőt, helyenként már őszülök is. Ezért egy ideje már szőkére festetem mindig, és kedves dolgokat idéz fel így a tükörbe nézés. Pedig mást is látok a tükörben egy ideje, ami nem tetszik… Amíg nem jött a hajfestés, szerettünk a párommal portékat festetni magunkról. Azért szerettük ezt, mert olyanná varázsoltak minket, amilyennek magunkat szeretnénk látni. Jobban, mint amennyire a fotográfia útján ez lehetséges. Az utazásaink során is mindig megragadtuk a lehetőséget, hogy hozzunk egy ilyen emléket, ezért nem utcai fotóst (azok már amúgy is kikoptak), hanem mindig festőt kerestünk.

Nagyon sok képen tetszem magamnak, mert valahogy mindig megfiatalítottak azokon, de ahogy mondtam, a tükörben bizonyos dolgokban nagy a kontraszt. Ezért szántam rá magam az arcplasztikára, Dr. Kelemen Ottó sebész közreműködésével.

Az általa vezetett plasztikai sebészeten rengeteg műtét- és egyéb beavatkozás-típus érhető el, mert a doktor úr nagy értője a saját szakmájának. Bizony, időbe telik végigböngészni, mennyiféle dolgot el tudnak végezni, a maradandóktól az átmeneti megoldásig, mindenféle lehetőséget kínálnak. Először COG szálakkal próbálkoztunk, aminek az eredményével nagyon elégedett voltam, de ennek a tartóssága is véges. 1 év nagyjából – noha a kezelés nagyon olcsó. Az arcközépen és a szemöldökön tűnt a legjobbnak, de már másmilyen tanácsadásra jelentkeztem legutóbb a Szent István parki rendelőbe, ahová hétfőn, szerdán és csütörtökön lehet menni. Az oldalon mindenféle elérhetőségen lehet érdeklődni. Én a telefont ajánlom, vagy a konzultációs kérdőívet. Pénteken azt hiszem, Pécsett rendel a doktor úr, míg az egynapos sebészeten kedden végzik a beavatkozásokat – ha információim nem tévesek.

Ahogy írtam, már valami tartósabbat szeretnék, mert a felszívódó szálak nem véglegesek, és nagyon beleszerettem a fiatalkori énem nézegetésébe, akár régi fotókon, akár kedvenc festményeinken. A plasztika nyilván nem olyan volumenű dolog, mint a hajfestés, nem megy egyik napról a másikra, ahogy eszünkbe ötlik, de azért ragaszkodom ehhez a klinikához és Dr. Kelemen Ottó sebész személyéhez, mert ők átérzik (nem csak úgy átnyomnak a folyamaton), hogy ez a dolog akkor működik, ha az ember lelke is rendben van, és gondosan ügyelnek a tervezésre, a megfelelő döntés meghozatalára, a megfelelő műtéttípus mellett való határozásra. Mert tudják, hogy ez is szükséges, nem csak úgy rábeszélnek. Alapos tájékoztatás, alapos tervezés, hiánytalan állapotfelmérés, sokoldalú megközelítése a dolgoknak, és egyebek – ezeket hallottam róluk, és hát én nagyon lelkizős vagyok. Örülök, hogy itt előzetesen is foglalkoznak velem, valahogy érzem, hogy nekik fontos a mentális felkészültségem is, és tudom, hogy az utólagos konzultációkra is nagy hangsúlyt fektetnek. Hallottam olyanról, akivel soron kívül foglalkozott Dr. Kelemen Ottó sebész úr, mert utólag is nagyon megnyugtatók lehetnek a vizitek, a konzultációs alkalmak. Annak a megfelelő ellenőrzése, hogy mennyire lehet elégedett doktor és páciens egyaránt a végleges eredménnyel.

Nem csak arcplasztikát találunk ezen a helyen persze, ez egy tényleg mindenben profi sebészet, jóindulatú daganatoktól a hegekkel való foglalkozásig, egy csomó dologban számíthatunk rájuk, még a plasztika világán túl is. És ahogy írtam, nem csak az arc területén, természetesen. A test nagy részét értik, és értően nyúlnak bármihez, elég csak elolvasni Dr. Kelemen Ottó sebész életútját és szakmai hátterét a weboldalon, ha meg akarjuk győzni magunkat, hogy a legjobb helyen járunk.