Egy festő is lehet üzletember

Minden oviban kezdődött. Kaptam egy kis vízfesték készletet, kifestettem vele a papírokat, aztán a szüleim hivatalos iratait és végül a falakat. Valamiért a családtagjaim nem voltak elragadtatva az alkotástól, és kijelentették, hogy nem lesz több festőkészlet. Én mégis olyan kitartóan lobbiztam, és ígérgettem fűt-fát, hogy végül kaptam újabb eszközöket és festéket.

Mielőtt elmentem az oviba festettem, mikor hazaértem festettem. Jött az általános iskola, ott is festettem, gimiben is festettem. A környezetem biztosított afelől, hogy festéstőként nem fogok megélni, de megvontam a vállam, és művészeti egyetemre mentem.

Lila ködös álmokat szövögettem arról, milyen romantikus lesz szegény festőként élni és meghalni, de a harmadik szemeszterben valami megváltozott. Benőtt a fejem lágya, vagy nem tudom, de elkezdtem pénzre, és biztos jövőre vágyni.

Rengeteget tudok a festészetről, ismerem az eszközöket, nyithatok üzletet, vagy lehetek oktató. Végtelen lehetőség vár rám, miért kéne hagynom, hogy a környezetem beskatulyázzon szegény festőnek? Én gazdag festő leszek gondoltam, és elkezdtem kidolgozni egy vállalkozás tervét.

Mint megtudtam, szinte minden vállalkozásnak szüksége van egy székhelyre. Egy olyan ingatlanra, amely úgy van bejelentve, mint a vállalkozói tevékenység központja. Ez lehet a saját lakásom, – nem jó ötlet, majd leírom miért – lehet egy ismerősöm ingatlana, ha hivatalosan nyilatkozik arról, hogy a székhelyet ő szolgáltatja – szintén buktatókkal teli megoldás. Vehetek akár egy irodát, amit kinevezek székhelynek, de ez költséges, és fölösleges megoldás ilyen kis vállalkozás esetén. Az optimális megoldás tehát a székhelyszolgáltatás. Ez annyit tesz, hogy a székhelyszolgáltató céggel szerződést kötök, és ők biztosítják nekem a hőn áhított székhelyet. Jobb szolgáltatóknál a székhely mellé még sok plusz szolgáltatás is jár. Ha már így szóba hoztam a jobb szolgáltatókat, engedjétek meg, hogy bemutassam a legjobbat!

A székhelszolgáltatás24 egy olyan cég, amely minden székhellyel kapcsolatos igényt kielégít. Biztosítanak székhelyet Budán, Pesten és Újlengyelben is. Jogosan felmerülhet a kérdés, hogy miért pont Újlengyelben, hiszen első hallásra elég eldugott kis településkének tűnhet. 1.700 főt számláló lakosságával tényleg nem egy metropolisz, de van egy olyan tulajdonsága, amivel magához vonzza még a legnagyobb multinacionális vállalatokat is. Ez nem más, mint az iparűzési adómentesség, ami 30 éve működik a településen, és a stabil önkormányzat álláspontja szerint még működni is fog egy jó darabig.

székhelyszolgáltatás

Az újlengyeli székhelyszolgáltatás csomagot mindössze 39.900 Ft-ért vehetjük meg fél évre, 1 hónap ajándékkal. A csomag magában foglalja a teljeskörű online ügyintézést, jogi támogatást a cég saját ügyvédjével, cégtábla készítést, postázást és a székhelyre érkező levelek és csomagok kezelését. Kitűnő választás olyan cégeknek, amelyek el akarják kerülni a magas iparűzési adót.

Ha vállalkozásunk nem terheli súlyos iparűzési adó, akkor választhatjuk a 10.000 Ft-tal olcsóbb csomagot. Ennek előnye, hogy budai, vagy pesti székhelyet biztosít, így még véletlen se kell elhagynunk az imádott fővárost. Zárójelben megjegyzem, hogy az újlengyeli csomag választása esetén is csak nagyon ritkán kell lelátogatni a községbe, mert a székhelyszolgáltatás24 csapata mindent kitűnően intéz.

Ígértem még néhány okosító szót arról miért nem érdemes otthon, vagy egy ismerősnél székhelyet alapítani. Az otthoni megoldás hátrányai, hogy bármikor megjelenhet a hatóság egy kellemes átvilágításra, hidegvérrel betörvén a privát szféránkba, és építményadót is fizetnünk kell. Az ismerősös megoldással pedig az a baj, hogy a székhely ügyeit, és az oda érkező hivatalos leveleket nagy körültekintéssel kell kezelni. Ha az ismerős nem veszi elég komolyan a dolgot, az hatalmas problémákat szülhet. A székhelyszolgáltatás24 viszont tapasztalt szakembereket biztosít, akiknél minden levelünk és ügyünk biztos kezekben van.