Olyan szép, mint egy festmény

Persze, hogy tanulni akartam, mindig tanulni akarok vizsgaidőszakban, csak hát nem mindig jön össze. Most is úgy indultam neki a művészettörinek, hogy ha törik, ha szakad, ötven oldalt biztosan elolvasok. Ráadásul a kedvenc festőművészem, Vincent van Gogh volt a téma. Mi más is lenne az öröm, mintha a hűs szobában az ember lánya egy fantasztikus művész életművét tanulmányozhatja.

Hát így kezdődött a napom, kint kánikula, odabent én és van Gogh. Már túl voltam az anyag felén, mikor megláttam egy képet. Parasztcipők, 1886. Nagyon hangulatos festmény, a színeivel, az egyszerűségével. Azzal, hogy nem akar több lenni, mint ami, csak egy egyszerű pár cipő. Ami mégis órákig tudna mesélni. A kemény földről, amit keservesen tapos, az évekről, amiket már kiszolgált, a könnycseppek, melyeket már jócskán látott. Persze mindenkinek mást mesél egy-egy festmény, de pontosan ez a művészet lényege is. Hisz nem jelentheti ugyanazt mindenki számára.

Mindenesetre érdekes élmény volt a cipők világában kalandozni. Legalábbis van Gogh-tól nem ez a megszokott téma. Épp azon gondolkodtam, hogy vajon a cipők, lábbelik, bakancsok, papucsok megjelennek-e a művészetben. És mi lehet az alkotók mondanivalója azzal, ha egy lábbelit festenek vászonra, vagy formálnak belőlük szobrot. Ekkor bevillant, hogy jövő héten esküvőre megyek, és még nincs ünneplő cipőm.

Jó, persze, nem lett volna muszáj felfüggesztenem a tanulást, de győzött a női, vásárló énem. Viszont szigorúan megszabtam magamnak, hogy csak fél órát tölthetek el keresgéléssel. Maximum. Hisz nincs is annál bosszantóbb, mikor az ember lánya ártatlanul elkezd böngészni a neten, aztán már csak azt veszi észre, hogy este van és elment az egész nap. Így egyből tudtam, hogy hol kell keresgélnem. A cipomarket.hu az én oldalam! Hisz könnyen áttekinthető, világmárkák legjobb cipőit, papucsait, bakancsait gyűjti össze. Ráadásul szuper kis kedvezmények vannak.

Elindítottam tehát a stoppert, hogy fél óra alatt megtaláljam azt a cuki cipőt, amit az esküvőn viselhetek. Könnyű dolgom volt, hiszen az oldalon remek szűrök segítik a keresést. Nekem a szín volt a legfontosabb, hisz azt már tudtam, hogy a ruhám királykék lesz, így vagy sötétkék, vagy valami arany-ezüst színű szandálban gondolkodtam. A cipő, papucs, bakancs, táska webáruház | cipomarket.hu keresőjével nagyon könnyen leszűkítettem a keresést, hisz elég volt kipipálni a színeket és a méretet, máris tudtam, hogy mi az, amiből válogathatok.

Így is maradt bőven, csodaszép kis topánkák mosolyogtak rám a képernyőről. Legszívesebben mindet megvettem volna. De fő az önuralom, ugyebár, így kiválasztottam egy klassz kis topánkát. Ami elég csinos, és kényelmes is. Ami azért volt fontos, hogy egész éjjel bírjam a táncolást. Legalábbis reméltem, hogy jó kis buli kerekedik a lagziból. Apropó, sarok. A cipő, papucs, bakancs, táska webáruház, a cipomarket.hu bizony még erre is gondol, a sarokmagasságra.

Elárulom, hogy még egy kis táskát is találtam, ami belefért a költségvetésembe, hisz mind a szandál, mind a táska akciós volt. Egyébként meg erre is lehet szűrni. Szóval belefértem a fél órámba, és nagy büszkén át is küldtem a képernyőképet a barátnőmnek, hogy milyen kis cuki szandit találtam. Mire képzeljétek, mit válaszolt: ez olyan szép, mint egy festmény.

cipő, papucs, bakancs, táska webáruház | cipomarket.hu

És igaza is volt, hisz tényleg olyan szép. Sokkal jobb kedvvel folytattam a tanulást, és nem csak van Gogh cipőit tanulmányoztam, hanem azt is megnéztem, hogy kik voltak azok a festők, akiket megihlettek a lábbelik.