A festményeimet már a tolvajoktól sem kell féltenem

A festmények központi szerepet játszanak az életemben. Már csak azért is, mivel a házam összes helyiségében találni a gyűjteményem értékes darabjaiból néhányat. Hosszú évekkel ezelőtt kezdődött a festmények iránti rajongásom. Azóta folyamatosan azt vadászom, hogy milyen árverésen, kiállításon szerezhetném be a gyűjteményem egy újabb darabját. A képeim száma az elmúlt években olyan magasra rúgott, hogy a házam egyik szobáját már csak a festményeknek kell szentelnem. Talán kissé már megszállott vagyok.

Korábban sosem féltettem a festményeimet a tolvajoktól, azonban néhány hete egy érdekes riportot néztem a televízióban, ami ráébresztett, hogy milyen könnyen betörhetnének az én házamba is, és ameddig nem vagyok itthon, az összes festményemet kipakolhatnák. Sokan tudják rólam, hogy milyen szenvedélyesen gyűjtöm az értékes műalkotásokat, így nem is lenne meglepő, ha a betörők kiszúrnák a házamat. Rájöttem, hogy egyáltalán nem voltam elővigyázatos. Eldöntöttem, hogy kamerákat és riasztókat szereltetek be a házamba, valamint lakásbiztosítást kötök.

Felhívtam az egyik régi barátomat, akitől arról érdeklődtem, hogy melyik lakásbiztosítás a legjobb. A barátom a Pannon Safe lakásbiztosítót ajánlotta. Ez a társaság a kiegészítő biztosításai által innovatív megoldásokat kínál klienseinek. Többek között a besurranással, illetve jóhiszemű beengedéssel összefüggő lopás esetén is megtéríti a károkat. Ebben az esetben természetesen először értesíteni kell a rendőrséget, valamint maximum két napon belül a biztosítót is. A biztosító csak a rendőrségi feljelentés és helyszíni jegyzőkönyv megküldése után tud fizetni. A rendőrségi jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell a károk feltehető okát és az eltűnt, megrongált tárgyak felsorolását is. Tehát a Pannon Safe teljes mértékben megfelel az én igényeimnek.

A biztosító mindig a tényleges kárt téríti meg az újjáépítési vagy újra beszerzési érték, illetve a javíttatás költségének figyelembevételével, természetesen maximum a biztosítási összegig.

Szerencsére nem vagyok az típus, aki konkrét képekhez annyira ragaszkodna. Új képeket mindig lehet venni, a biztosítónak köszönhetően pedig a borsos árukat visszakapnám, amennyiben néhány szemfüles tolvaj meglopna.

Nem haboztam sokáig, megkötöttem a biztosítást. Az online kötés esetén a biztosító kockázatviselése már az ajánlatkészítést követő nap nulla órakor elkezdődött. A biztosítási események kapcsán viszont várakozási idővel kell számolnom, ami általában tizenöt nap.

Ma már, ha megkérdezik tőlem, hogy melyik lakásbiztosítás a legjobb, én is a Pannon Safe céget ajánlom.