Művészi fotók a selfie box segítségével

Mindig szívesen számolok be olyan eseményekről, amelyek véleményem szerint bármilyen korosztály számára izgalmasak lehetnek. Tavaly egy nagyon érdekes kiállításon – és egyben művészeti vásáron – jártam, ami minden évben októberben kerül megrendezésre.

Az egyedülálló kiállításon és művészeti vásáron a műalkotások árait a képek beszkennelésével lehetett kideríteni, de természetesen az ott dolgozók is szívesen segítettek eligazodni az árakkal kapcsolatban. Több mint 1500 művet kínáltak “gerilla áron”, azaz nagyon kedvezményesen, az itt megjelenő 150 művésznek pályázniuk kellett a lehetőségre.

Érdekes koncepciónak találtam, hogy a képeket nem csak a falakon lehetett megcsodálni, hanem mintegy “lapozgatva” is lehetett válogatni az egymás mellé sorba helyezett festmények között. Számomra ez volt az egyik legizgalmasabb rész, ugyanis a műalkotásoknak ez a fajta elérhetősége, szó szerinti kézzelfoghatósága nem megszokott dolog. Ugyanígy az a tény sem, hogy már néhány tízezer forinttól elérhetőek ezek az alkotások – azaz nem kell milliomosnak lennünk ahhoz, hogy egy értékes műtárgy díszítse az otthonunkat. Mindez nem csak a kortárs alkotókat támogatja és ismertségüket növeli, hanem a közönség számára is új kapukat nyit a műalkotások felé.

Véleményem szerint maga a helyszín is – egykori textilgyárból kulturális térré alakult épületegyüttes – sokat adott hozzá az élményhez. Emellett a többemeletes kiállítótérben több installáció és monumentális szobor is helyet kapott, amellyel érdekes kontrasztot alkottak a viszonylag szűkösebb terek, főként a földszinti nyitott és tágas helyiségekhez képest.

Volt olyan kiállító, akinek a munkásságát régóta követem, és volt olyan is, akit újonnan ismertem meg, de nagyon megfogtak a művei. Megcsodálhattam egy fiatal művész egyedülálló, vászon alapon vegyes technikával készült munkáit, amelyek a formák, színek és különböző textúrák izgalmas játéka miatt keltették fel a figyelmemet. A képein a műszőrme, a fonál és a pink szín visszatérő használata (főleg feketével kombinálva) nagyon erőteljes és merész hatású.

Bízom benne, hogy jövőre is lehetőségem lesz ellátogatni erre a különleges programra, hiszen mind a koncepciót, mind a kiállított műtárgyakat nagyon izgalmasnak és előremutatónak találtam. Azt is el tudom képzelni, hogy – céltudatosabban érkezve – vásárolni is fogok majd, ha egy alkotás nagyon megszólít majd.

Az előbbiek után szerintem nem lesz meglepő, hogy a vizualitás rendkívül fontos számomra a hétköznapok és a fontos mérföldkövek során is. Többek között ezért is nyűgözött le a selfiegép.hu legújabb őrülete, a selfie box, ami több, mint egy fényképezőgép – maga az eszköz egy kamera és egy nyomtató tudását ötvözi, de mivel fotofal is jár mellé, emellett pedig a dobozka egy szuper minőségű vakut is rejt, ezért kvázi egy komplett, mini fotóstúdiót tudhatunk magunkénak, ha bérbe vesszük az eszközöket és a szolgáltatást. Mivel a selfie boxot jellemzően különböző eseményekre– legyen szó ballagásról, születésnapról, esküvőről, házassági évfordulóról, lánybúcsúról, szilveszterről, céges partiról – szokták segítségül hívni, egy kolléga mindenképpen a kipróbálók segítségére lesz az esemény során, bár nagyon könnyű az érintőképernyős eszköz kezelése.

Én legelőször a barátom céges buliján találkoztam ezzel a frappáns megoldással, amire mindenki vihetett plusz egy főt – így tulajdonképpen a fél baráti társaságunk nagyon jól múlatta az időt a selfie géppel. Egy nagyon színes, feltűnő fotofal volt felállítva a terem egyik sarkába, mellé pedig sok kis bohókás kiegészítő kikészítve egy asztalra. Ezek mind arra a célra voltak kitalálva, ha valaki szeretné feldobni a szettjét egy-egy vicces kalappal, parókával vagy egyéb mókás dologgal. Mi épphogy magunkra öltöttünk egy hatalmas, zöld, tollas boát, egy tiarát és néhányan egy-egy party szemüveget, a selfie gép az érintés után már számolt is vissza, és készültek a jobbnál jobb fényképek, amelyeket nem sokkal utána már a kezünkben is foghattunk! Mindenki ismeri azt az érzést, amikor a családi rendezvény vagy a céges parti után a közös megosztón szembesül a fotókkal, amelyek készültek az adott napon, ugye? Na, itt – bár ugyanúgy eltárolódnak a megörökített pillanatok digitálisan is – nem kell várni arra, hogy valaki feltöltse a felhőbe a képeket, mert azon nyomban “megelevenednek” és természetesen haza is vihetjük őket. Mint megtudtuk a hr-esünktől, fotofal elég sok verzióban volt bérelhető, így minden alkalomra és ízlésvilághoz meg lehet találni a tökéletes hátteret a selfie gép szuper pillanatképeihez. Választhatunk romantikus, virágokkal díszített fotofalat – ez szerelmes eseményekhez vagy nőknél (szülinapon, ballagós, diplomaosztós bulikon) nagyon népszerű opció. Vannak különböző textúrákat idéző hátterek és igazán ünnepi, arany színnel futtatott vagy egy tűzijátékot megjelenítő verziók is.

Nem sokkal ezután egy esküvőn is találkoztam a selfie gép csodálatos rendszerével, ahol stílszerűen egy szívecskékkel tarkított fotofal várta a vendégeket és az ifjú párt, hogy megörökítsék előtte a legszebb és legörömtelibb pillanatokat. Mintákkal díszített háttérben és vicces, fotózáshoz igénybe vehető kellékekben tehát itt sem volt hiány, de egy sima, egyszínű, fehér fotofallal is igénybe vehető a szolgáltatás, mint később megtudtam. Az szerintem különösen szuper a selfie gépben, hogy nagyon kis helyen elfér, így sok rendezvénybe beilleszthető, mint fakultatív opció. A szett felállításához elegendő egy mindössze 3×3 méteres tér, ami még fontos ezen felül, az a tíz méteren belüli áramvételezési lehetőség, valamint hogy csak fedett helyre tudnak kitelepülni, akkor is, ha szabadtéri rendezvényről van szó.

fotofal

Az biztos, hogy különleges élményt tud nyújtani a selfie gép (főleg az extrákkal együtt), az ünnepelt(ek)nek és természetesen a vendégseregnek is.

A Selfiegép 4, 6, illetve 8 órára bérelhető ki, különböző csomagajánlatokkal. Nem kell kétségbe esnünk, ha nem budapestiek vagyunk, ugyanis országszerte számos rendezvényre kitelepültek már, és kedvező feltételeket kínálnak a Pest megyei és a vidéki események szervezőinek is. A kiszállás a fővárosban ingyenes, ezen túl pedig a megyén belül minimum 3000 Ft, de – bárhol Magyarországon – kilométerenként, a fővárostól számolva 70 Ft/km-es költséggel kalkulálható. Az külön szuper az egészben, hogy a kölcsönzési árak egyetlen kivételes esetet leszámítva egységesek, azaz a hét bármely napján, illetve ünnepnapokon is ugyanazok a feltételek érvényesek – a kivétel a szilveszter éjjel, amelyre külön, teljesen egyedi ajánlatot kell kérnie az érdeklődőknek.

A díjszabás az összes többi napon a következőképpen alakul: a Selfiegép 4 órás bérlése 89 ezer Ft, a 6 órás intervallum 109 ezer Ft, míg a 8 órás kitelepülés 129 ezer Ft-ba kerül. Utóbbi tartalmazza a legtöbb ajándék “extrát”, mint például az ingyenes szabadon választott, színes fotófalat (ezért a 4 órás bérlésnél fizetni kell, csak a fehér háttér járna a csomaghoz). Ezen felül még – szintén grátisz – a megrendelők hozzájutnak egy olyan különleges fotóalbumhoz, amely fa borítású, emellett a szett ragasztóval és színes tollakkal egészül ki, így kifejezetten a rendezvényen megszületett képekkel érdemes megtölteni. Egyfajta vendégkönyvként vagy emlékkönyvként is funkcionálhat, hiszen aki szeretne, írhat bele pár kedves sort, vagy akár ki-ki maga ragaszthatja be kedvenc, az eseményen készült fotóit.

Korlátlan mennyiségű kép, személyes asszisztencia, szuper kellékek, fotofal és kiegészítők, mi kellhet még egy igazán emlékezetes és fergeteges eseményhez?! Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy közelebbről is megismerkedj a selfie géppel, első lépésnek nagyon ajánlom, hogy nézz szét a csapat honlapján – sok infot én is onnan szereztem. Az információgazdag weboldalon felül blogcikkekkel, korábbi, helyszínen készült fotókkal várják az érdeklődőket. A honlapon említett sokéves nemzetközi tapasztalat és a korábbi, neves cégekkel történő együttműködéseik azt hiszem, hogy önmagukért beszélnek. Egy igazán profi vállalkozásról van szó, akik szeretnék minél több ember nagy pillanatait még felejthetetlenebbé tenni. Én eddigi tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy ez sikerül is nekik. Remélem, hogy a barátom 30. szülinapi buliján is nagy durranás lesz a Selfiegép… Mindenesetre a honlapon található kapcsolatfelvételi űrlapot az imént töltöttem ki és küldtem el, most pedig izgatottan várom a választ és magát a bulit is!