Használati tárgy vagy művészet?

Nemrég született meg kis unokánk, mi pedig úgy döntöttünk, hogy a boldog szülőket egy babakocsival ajándékozzuk meg, hogy segítsük a kezdeti nehézségeket és levegyünk egy problémát a vállukról, hogy még abban az időben is a picivel tudjanak foglalkozni, amit egyébként babaszállító eszköz keresésével töltenének.

Leányunk mindig is művészi beállítottságú volt. Általános és középiskolákban, művészeti vetélkedők sorozatait nyerte, majd később festészettel szeretett volna foglalkozni, ezért egyetemen is arra jelentkezett, majd rajz- és vizuális kultúra tanárnak tanult tovább. Annak ellenére, hogy azt állítják, a művészeknek káosz az életük, lányunkról ez egyáltalán nem mondható el. Mindig a rendezettség jellemezte és az esztétikai szépségre törekedett élete minden terén. Számára nagyon fontos a kinézet, azonban ő egy jól kiválasztott színben, vagy egy kellemes tapintású anyagban óriási örömét leli.

Nagy fába vágtuk a fejszénket, ugyanis amellett, hogy a baba számára a legkényelmesebb és legbiztonságosabb kocsit kellett megtalálnunk, azt a szempontot sem vethettük félre, hogy a kocsi kinézete nem lehet régimódi vagy silány anyagú stb.

A babakocsik.hu oldalon találtuk meg a minden szempontból kielégítő szállítóeszközt unokánk számára. Az eco-bőrrel bevont tolókarok állíthatóak, ami mindenki számára megfelelő magasságot biztosít séta közben, ezzel megelőzve a kismama gerincfájdalmait. A kocsi első kerekei 360 fokban forgathatóak, ami megkönnyíti a közlekedést, valamint lengéscsillapító rendszerrel is ellátott.

A multifunkcionális babakocsikat alapvetően hasznosabbnak találtuk, hiszen hordozható bölcsővel, átalakítható sportkocsivá, és a gyermek gyors növekedésével általában állítható a kosár mérete is. A mi esetünkben olyan kocsira leltünk, aminek ezen kívül állítható fejtámlával is rendelkezik, valamint ortopédiai kókuszrost matraccal ellátott. Ezen mózeskosarat átfordíthatjuk, így menetiránnyal megegyezően és ellentétesen is felszerelhetjük. A csöppség biztonsága érdekében, pedig a modern öt pontos öv rendszer is megtalálható benne.

Ezek a „belső tulajdonságok” voltak, azonban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy számunkra a babakocsi megjelenése is releváns volt. Sikerült egy olyan fiatalos dizájnú babajárgányt találnunk, aminek természetes árnyalatú borítása, megnyugvást jelent a szemnek. Anyaga páratlan és exkluzív hatást kelt. Olyan kiegészítő vásárolható hozzá, mint példának okáért a szőrme, ami a kupola szélét ékesíti, vagy különböző mintákban kapható matrac huzat, ami feldobhatja az egyesek számára túlságosan letisztult vonalat, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. A megrendelés letudva és hamarosan megérkezik a szállítmány. Abban reménykedünk, hogy lányunknak és párjának tetszeni fog, mert mi oda vagyunk érte, sőt még annál is több, csodáljuk a mai választékot babaszállítás terén. Ilyenről még álmodni sem tudtunk volna akkoriban.