Tudtad hogy az elektromos falfűtés egy bizonyos szinten védi a képeidet?

Az ősz rengeteg témát ad a festőknek. A tájfestészetnek talán az egyik legizgalmasabb időszaka az ősz. A fák ezer színben pompáznak, az egész palettát ki lehet használni. A nyári egyszínű virágos rétek, a tavaszi rügyező fák, a zöldülő levelek és a kopár, fakó téli tájak mellett az ősz egy igazán üde kis színfolt a festészetben.

Tájat festeni mindig nehéz. A színkavalkád élethű visszaadása egészen embert próbáló feladat. A vonalak hitelessége, a hely szépsége nehezen visszaadható, mégis a legtöbb festő körében nagyon kedvelt téma. Erdők, parkok, hegyek, patakok, tavak mind-mind kedvelt elemei a festészetnek.

Gondoljunk csak bele, néhány tavaszi képet mennyivel nehezebb lett volna ősszel megfesteni. Egy ismert kép, ahol piknikező emberek láthatók a zöld füvön, teljesen máshogyan nézne ki az őszi leveleken leterített pokróccal.

Szeretem az őszt, a sárgás, barnás, vöröses föld színeket. Persze az ősznek nem a hideg, szürke, esős és nyálkás oldalát szeretjük mi festők megfesteni, hanem a színpompás, kellemes, napos őszi napokat. Amikor még bőven 10°C felett van a hőmérséklet, mikor a levelek éppen csak elkezdenek színesbe fordulni, elszáradni, majd lehullani.

Sokan az őszt az elmúlással azonosítják és talán így s van. Ősz van és nekem véget ért egy korszaka az életemnek.

Sosem gondoltam volna, hogy falfűtés lesz az otthonomban, de erre is sikeresen rábeszéltek. Mindig is arról álmodoztam, hogy milyen lenne, ha padlófűtésem lenne. És most, hogy sikeresen beköltöztem álmaim lakásába, fel is kerestem egy honlapot, hogy alaposabban utánanézzek az elektromos fűtéseknek.

Bevallom, festőként elég lusta vagyok, vagy inkább céltalan. Nem tudom, mi lenne a jó szó rá. Sok befejezetlen kép áll a saját kis műtermemben, ahol szárítgatom őket, ahol ihlet hiányában félbehagytam őket. Szeretek mindig új képeket elkezdeni, a régieket pedig gyakran hónapok múltán fejezem be.

Egy félkész képet mindentől óvni kell. Nem érheti por, pára, védeni kell a páralecsapódástól és a kosztól, vagy kezdhetem is elölről az egészet.

Sokat szemeztem a padlófűtéssel, és mikor kitaláltam, hogy itt az ideje beszereltetni, akkor találkoztam a falfűtéssel.

Ez a technológia elektromos fűtőszőnyegeket tesz a falba, így onnan sugárzik a meleg. Eleinte nem volt ínyemre a dolog, elég bizalmatlanul álltam hozzá a kérdéshez, de a tények és az előnyei biztossá tettek benne, hogy nekem ez kell.

Nem akartam az egész lakásba. Úgy döntöttem, hogy a kis alkotóhelységemet kivéve mindenhol padlófűtésem lesz, de a képeim védelmének érdekében ide a falfűtés lesz a legmegfelelőbb választás.

A hatékony hőeloszlás, az alacsony üzemelési hőmérséklet mind jól hangzanak. Nem kell a radiátor fölé akasztani száradni a képeimet, azok megszáradnak, bárhol is hagyom őket a szobában.

A legjobb része mégis az, hogy nem keringeti a port, megvédi a képeimet a páralecsapódástól. A falfűtés ezen tulajdonsága miatt a legideálisabb egy műhely fűtésére.

A falfűtésnél használt energiatakarékos fűtőszalagoknak köszönhetően pénzt is spórolhatok, de az abszolút előnye, hogy sokkal kevesebb veszélynek teszi ki a képeket az oldalról érkező hőhatás.

A szoba hőmérséklete sokkal egyenletesebb és komfortosabb lesz anélkül, hogy esetleg felmelegednének a helyhiány miatt a padlón tartott festékek.

Aki maga is szokott alkotni az tudja, hogy a világ összes polca sem lenne elég ahhoz, hogy azokra tudjam pakolni az összes kellékemet. Festőként tehát abszolút a falfűtés mellett teszem le a voksomat.

A lakás többi részében pedig úgy döntöttem, hogy a padlófűtést fogom választani. Oda is tökéletes lenne a felfűtés, de az a helyzet, hogy szeretem, ha meleg van a talpam alatt. A fürdőszobában ennek különösen örülni fogok.

Árajánlatot az elektromospadlofutes.info oldalon kértem, ahol a teljeskörű kivitelezést is vállalták, így nekem nem volt sok dolgom, csak el kellett pakolnom amíg megcsinálták a falfűtést és a padlófűtést.

Sokkal biztonságosabb, megbízhatóbb és egyenletesebb rendszerek ezek, mint a radiátoros megoldás. Az egész napos kinti festegetés vagy anyaggyűjtés után pedig igazi felüdülés a jó meleg lakásba hazatérni.