Érdekelnek a futómű javítás árak? Kezdésnek ez sem rossz…

Egy autó javításnak is meglehet a maga művészeti értéke – sőt, van aki ezt olyan tökélyre fejleszti, hogy aztán restaurálnak, nem is javítanak. Abból pedig aztán igazán remek autókülönlegességek születnek. De most nem erről szeretnék írni nektek, hanem egy kicsit más témáról: konkrétan a futómű javítás árak lesznek azok, amiken most gyorsan átszaladunk, nagyon röviden.

A Méta Autószerviznek köszönhetően pontosan lehet tudni, hogy mennyibe kerülnek az egyes szolgáltatások egy autó javítás során. Így aztán senkit sem érhet meglepetés, vagy nem várt költség egy-egy problémát illetően.

Először is, ha futómű javításról van szó, akkor nagyon sokaknak valószínűleg beugrik a lengőkarok cseréje. Ezért a szolgáltatásért, ami elég macerás 11 900 forintot kell óránként kifizetni. Hosszadalmas lehet ez a folyamat, illetve autónként jelentősen eltérő, hogy meddig tart, éppen ezért van óradíj.

Aztán egy másik gyakori probléma a spirálrugó csere. Ennek sokféle vonatkozása lehet, sokféle módon lehet rá szükség. De az biztos, hogy párban kell őket cserélni. Viszont attól függően, hogy milyen márkáról és szériáról van szó, megint csak eltérő lehet a javítás némelyik mozzanata, ezért a metaautoszerviz.hu oldalon is többféle árat lehet találni erre vonatkozólag.

Laprugó cserére is gyakran szükség van, ez is egy olyan probléma, ami elő-előjön egy idő után a legtöbb járműnél. Ezért jó tudni, hogy ez is mennyibe kerül, ha esetleg javításra szorul. A futómű javítás árak 29 900 forinttól indulnak oldalanként, de itt is érdemes tudni azt, hogy szériánként eltérő lehet a művelet hossza, ezért lehet ennél drágább is – a ráfordított óráktól függ.

Sorolhatnám még nagyon sokat a torziós rugókat, a toronycsapágyakat és még oly sok mindent, de helyettem sokkal pontosabban és érthetőbben teszik ezt meg a Méta Autószerviz munkatársai. A weboldalukon nagyon sok ismeretterjesztő anyagot is lehet olvasni az autók javításával és meghibásodásával, vagy akár a rendszeres szervizeléssel kapcsolatosan. Mindenképpen érdemes beleolvasni annak, aki nem annyira járatos ebben a vilgában.

A Métánál a futómű javítás nagyon szorosan összefüggésben történik a futómű beállítással, hiszen a javítás után mindenképpen be is kell állítani a rendszert. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy jól működjön az autónak ez az igazán alapvető fontosságú része.

Nagyon sokféle, sokrétű probléma állhat amögött, hogyha különböző rendellenességeket tapasztalunk a futómű körül. Nem érdemes sokat várni ennek a megfejtésével, sokkal inkább minél hamarabb a végére kell járni az ügynek. Ehhez tanácsos profikat választani, ezért azt tanácsolom, hogy minél hamarabb keressétek fel a Méta Autószervizt, ha problémát észleltek. A futómű javítás árak pedig ott lesznek a honlapon egytől-egyig.