Lángvágásról beszélgettünk a festékboltban

Nagyon szeretek festékeket áruló hobbiboltban dolgozni. Ez nekem nem csak munka, de egy része hobbi is, mivel imádok rajzolni és festeni. Amikor csak tehetem különböző technikákat próbálok ki: szeretek akvarellel, temperával, olajfestékkel vagy éppen akrillal festeni. A boltban pedig ezt a tudásomat kamatoztatom, hiszen a vásárlók nem csak arról érdeklődnek, mi merre található, de tanácsot is kérnek a festékre vonatkozóan. Ilyenkor nagyon szeretek beszélni a hobbimról, miközben segítek is a vevőknek.

De a festékek mellett van még pár másik dolog is, amit árulunk az üzletben. Vannak például szobrokhoz is kellékek, ezért is történhetett meg a múltkor, hogy egy szobrász érdeklődött nálam. Acélt szeretne felhasználni és vágni egy nagyobb projekthez, és tanácsot akart kérni lángvágással kapcsolatban. A lángvágó hallatán jutott eszembe az Acélpartner nevű cég.

Ők egy magyar magántulajdonban lévő cégcsoport, akik 1999-ben alakultak és több acélfeldolgozói tevékenységet is végeznek. Ezek közé tartozik a hegesztési gyök előkészítése, a felülettisztítás, acélszerkezetek gyártása, különféle lemezlakatos munkák végzése, gépi forgácsolás vagy a durvalemez értékesítés. De ez nem minden! Emellett CNC vezérlésű láng- és plazmavágás is elérhető náluk, ezt ajánlottam a vásárlónak is.

A lángvágó kérdésével kapcsolatban az acelpartner.hu nagyon sok segítséget tud nyújtani, ők általános rendeltetésű és enyhén ötvözött acélokat vágnak 5 és 350 nm vastagságig. Ami pedig a tábla méreteit illeti, 4000 x 120000 mm táblaméretig lehet náluk lángvágást végeztetni. Erre különböző méretű lángvágó gépeik vannak, pontosabban 3 darab CNC vezérlésű, MESSER (Burny) típusú berendezéssel dolgoznak.

A minőség is nagyon fontos az Acélpartner számára, így a vágási pontosság megfelel a szabványi előírásoknak, valamint a lángvágó felületet meg is tisztítják még a szemcseszórás folyamata előtt.

Mindezek biztosítják, hogy megbízható módon működejenek a lángvágók, és az alakhűség is biztosított náluk, melyek kulcsfontosságú tényező egy ilyen szolgáltatás esetén.

Emellett mondtam az érdeklődő vásárló számára, hogy a fenti érvek miatt lángvágó gépek lehetővé teszik az egyedi megrendelések kivitelezését is, ami például egy művészi termék esetében nagyon fontos szempont. Ha pedig sürgős az ügy, egészen rövid idő alatt is le tudják gyártani a sorozatokat. Ennek kifejezetten örült az illető, mivel el is volt csúszva a munkával, ezért mindenképp egy gyors és megbízható segítséget keresett.

Mondtam neki, hogy a honlapon is érdemes megnéznie, mert nagyon jól, átlátható módon tartalmaz minden fontosabb infót az Acélpartner szolgáltatásairól. A lángvágás mellett ugyanis – mint mondtam – plazmavágás is van náluk, melynek berendezéseivel szénacélokat és erősen ötvözött acélokat vágnak.

És hogy honnan ismerem őket? Tavaly apósom találta az Acélpartnert, akiknél nagyon jó tapasztalata volt a lángvágást illetően, sőt, ő felülettisztítást is igénybe vett, mellyel szintén nagyon meg volt elégedve. De ha mégis kérdésünk akadna, akkor könnyedén el lehet érni őket a honlapon megadott címen, emailen vagy telefonszámon. De akár üzenetet is lehet küldeni nekik a weblapon megadott helyen.

Mindezeket felsorolva úgy tűnt, meggyőztem a vásárlót arról, hogy ha lángvágásról van szó, akkor mindenképp érdemes az Acélpartnert választania. Meg is adtam a honlap elérését a hölgynek, aki egy hét múlva újra betért az üzletbe, és mondta, hogy mindent sikerült elintéznie a cég segítségével.

Ebből is látszik, hogy a festékek mellett bizony nem árt mással is tisztában lenni, ha egy képzőművészeti boltban dolgozunk. Soha nem tudhatjuk ugyanis, mikor kell lángvágással kapcsolatban tanácsot adni.