Művészeti alkotásból egyedi pólókészítés? Nem lehetetlen!

A festészet, és minden egyéb képzőművészet nagyon fontos része mind a kultúrának, mind a kulturális örökségnek. Festészet nélkül fogalmunk se lenne, hogyan éltek a régebbi korok népei, a kép ábrázolás legalább olyan fontos, mint az írásbeliség. Persze később átalakult ez a közlési forma művészetté, ahol a forma mellé immáron üzenet, jelentéstartalom is társul, így még értékesebb, mint az önmagában csak szép alkotások. Viszont amikor egy ilyen alkotást hordhatóvá szeretnél tenni, ott lehet akadályokba ütközni. Viszont a https://lolmarkt.hu a segítségemre sietett amikor ilyen krízishelyzetbe kerültem, úgyhogy bármekkora is a probléma, ne adjátok fel!

Egy kedves barátom festőművész, és imádom az alkotásait. Annyira hatásosan tud érzelmeket megragadni, olyan szépséges színeket tud kikeverni, olyan formavilágot és szimbólumrendszert alkalmaz, ami teljesen levesz a lábamról. Minden egyes új műve izgalommal tölt el, tűkön ülve várom, hogy mikor mutatja meg, és szerencsére vagyunk olyan régóta olyan jóban, hogy gyakorlatilag engem tart a minőségellenőrének. Ha valamit javasolok a késznek vélt műhöz, az jellemzően meg is fontolja, bár a legtöbbször csak ámulok és bámulok, nemigen van mit hozzáfűznöm.

Az egyik festménye különösen tetszett, mindig is az volt számomra a kedvenc alkotása. Egy templomot ábrázol, ami gyönyörűen belesimul a körülötte lévő tájba, és a kifelé jövő alakok is csodálatosan ki vannak dolgozva annak ellenére, hogy nem egy nagy műről beszélünk. Valahogy annyira jó érzéke van az apró részletek kidolgozásához, és ezt nagyon nagyra értékelem benne. Szóval van ez a képe, és valahányszor nála járok, mindig megcsodálom. Egy alkalommal aztán, amikor már sokadszorra bambultam el rajta, mosolyogva odalépett, és egy pendrive-ot nyomott a kezembe, mondván nekem is legyen belőle egy. Először nem teljesen fogtam fel a dolgot, aztán rájöttem, hogy digitalizálta a képet, és szeretné velem megosztani. Örömömben azt se tudtam, hová legyek.

Egy idő után, mikor már kellőképpen kinézegettem magam a festményen otthon a gépemen, eszembe jutott, hogy milyen lenne újra vászonra vinni, csak ezúttal máshogy. Miért ne csináltathatnék egy pólót, amin rajta van? Így nem elég, hogy elbüszkélkedhetnék a barátom tehetségével, de még egy kis reklámot is csinálhatnék neki! Fel is hívtam az ötletemmel, és neki is tetszett a dolog, mondván úgyse voltak különösebb tervei a képpel, csak őrizgeti, így viszont haszna lesz. Nosza, neki is álltam keresgélni, hogy hol csináltathatnám meg magamnak jó minőségben, de viszonylag alacsony áron. Nem arról van szó, hogy fukar lennék, vagy ilyesmi, egyébként is ez a kép minden pénzt megér, de azért mindenben vannak észszerű határok.

Szóval keresgettem, de valamiért minden meglátogatott oldal vagy drága, vagy antipatikus volt a számomra, így egyre kevésbé tudtam lelkesedni. Megdöbbentő módon pont ettől a festő barátomtól jött a megoldás a https://lolmarkt.hu képében. Ahogy a netet bújtam, újabb és újabb megoldások után kutatva, rá kellett jönnöm, hogy korlátozottak a lehetőségeim. Már éppen kezdtem feladni a dolgot, amikor jött egy üzenet alkotó barátomtól, és a https://lolmarkt.hu linket tartalmazta, amelyik elvitt egy nagyszerű, remekbe szabott pólónyomó cég weboldalához. Mivel egyedi elképzelésem volt, azért írtam nekik, hogy lehetséges-e amit szeretnék. Nem kellett sok idő, hogy végig tudjuk írásban beszélni a szükséges infókat, és már küldtem is a digitális festményt optimalizált méretben.

Szerencsére nagyon profi csapattal, céggel volt dolgom, hamar és maradéktalanul megcsinálták a rendelésemet úgy, ahogy én szerettem volna. A futárszolgálat is időben hozta a csomagomat, és bár így kicsit borsosabb volt, de maximálisan úgy vélem, hogy megérte kicsit többet rákölteni és várakozni, minthogy gagyi legyen a végeredmény. Azóta is büszkén hordom a pólómat, amin a festmény átható, többen is megkérdezték már, hogy ki festette, én pedig ilyenkor a figyelmükbe ajánlom a barátomat, akit pedig a pólónyomás érdekel, azokkal a https://lolmarkt.hu oldalt szoktam készségesen megosztani.