Nem csak vásznat színezhet az ember

Egészen gyerekkorom óta szenvedélyem a festészet. Rajzolni is szeretek, szerintem tudok is, de a festészet egy egészen különleges nyugalmat ad nekem. Általános iskolától kezdve a kedvenc órám a rajz volt, de már előtte is a kis gyermek festőkészletemmel próbáltam megalkotni a remekműveimet. Több-kevesebb sikerrel persze. Szerencsére már korán igazán remek rajztanárok szárnya alá kerültem. Én nem igazán hiszek a tehetségben, szerintem a remek oktatók és a szorgos munka hozta meg végül a gyümölcsét.

Utam viszonylag egyenesen vitt ebbe az irányba, először művészeti gimnáziumba mentem, ezután pedig egyetemen éleztem tovább a képességeimet. Én a legtöbb kortársammal szemben inkább figuratív módon szeretek festeni, azon belül is a színekkel való játék a kedvencem. Úgy gondolom, hogy a színekkel alkotott kontrasztokkal nehezen kimondható emberi érzéseket is a felszínre tudunk hozni, ez pedig egy olyan dolog, amit imádok a művészetben.

Egy ideje már azonban kezdtem felfedezni magamon a kiégés jeleit. Ez rémisztő volt, de érthető. Nem is akadékoskodtam, megpróbáltam olyan egyéb elfoglaltságok után nézni, amik bár alkotómunkák, nem festészettel kapcsolatosak. Először a fotózással próbálkoztam, de az túl hasonlónak bizonyult a festészethez.

Hosszas kutatás után lyukadtam ki ennél a szappan színezéshez alapanyagot áruló webshopnál: https://www.pipereporta.hu/sct/374099/Szinezok. Először a blogjukra akadtam rá, ahol elmagyarázták, hogy a különböző színezők mire valók. Itt jöttem rá, hogy ők olyan színezőket árulnak, amik gyertya, szappan színezésére alkalmasak. Ez egy remek eltérés volt a festészettől. Hiszen egy egyszerű, de mégis kreatív folyamatról van szó, aminek végül mégiscsak egy konkrét, fizikai “műtárgy” az eredménye. Egyből rákaptam az ötletre. Először persze semmit sem értettem az egészhez. A pipereporta.hu viszont teljesen érthetően elmagyarázza a blogján, hogy mihez mire van szükségünk, és még oktatóvideókkal is ellát minket. Én így kezdtem el online megtanulni a szappankészítés művészetét.

Szerintem remek ötlet egy weboldaltól, hogy ilyen segédeszközökkel lát el minket, hiszen így előre kiépít egy bizalmat anélkül, hogy még bármit is vásároltam volna tőlük. Egyébként az egész weboldal letisztult volt és könnyen kezelhető. Gyorsan betöltött, szinte semmi problémám nem akadt vele. Szépen, kategóriákra szedve találhatóak a különböző termékek, mint például a színezők, amik a színezők alkategóriába kerültek ezen a linken: https://www.pipereporta.hu/sct/374099/Szinezok. Könnyen meg tudtam találni és összeválogatni azokat a termékeket, amikre pontosan szükségem lesz a szappan elkészítéséhez.

Plusz szerencsém volt, mivel a pipereporta.hu rendkívül széles termékválasztékkal rendelkezik, ezért tőlük meg tudtam rendelni mindent, ami a szappankészítéshez szükséges lehet, sőt végül egy 100 tisztaságú illóolajnak is elcsábultam, hiszen ilyet is árultak, rendkívül kedvező áron. Összességében az áraik meglepően barátiak voltak. Azt hiszem a webshop alapú működés miatt lehetséges, hogy ilyen jó minőségű termékeket árulnak, viszonylag olcsó áron. Hiszen nem szükséges a raktár mellett egy plusz boltot fenntartaniuk, hanem a raktárból rögtön küldik a csomagokat. Ezért lehet talán, hogy ilyen sok fajta terméket tartanak. Először megijedtem, hogy vajon, ha ennyiféle terméket árulnak, az nem megy-e a minőségük rovására, de szerencsére egyáltalán nem ezt tapasztaltam.

Az illóolajaik különösen remek minőségűnek tűntek, ezt garantálták, hogy 100% tisztaságúak, termékeiket gázkromatográffal vizsgálták. Nagyon örülök, hogy sikerült tőlük mindent egyben megrendelni. Ez nem csak az egyszerűség kedvéért remek, hanem az is jó, hogy így egyszerűbb és olcsóbb a kiszállítás is. Hiszen nem kell több helyről rendelnem, több futártól, több csomagot átvennem, hanem bőven elég egyszer átvenni a futártól, és egyszer kifizetni a szállítást.

Párszor már rendeltem tőlük azóta, és sosem volt velük probléma. Nagyon megszerettem a pipereporta.hu webshopját és főleg a https://www.pipereporta.hu/sct/374099/Szinezok részlegét. Ez az oldal szerintem nagyon jól példázza, hogy mennyi mindenre jó ma már az internet. Hiszen a közelemben egyáltalán nem volt olyan bolt, ami a nekem szükséges termékeket árulta volna, ők azonban egy helyen mindet is árusítottak, amire nekem szükségem volt. Azt hiszem többször fogok még tőlük rendelni, mert abszolút kiérdemelték a bizalmamat.

Ha bárki szeretne otthon készíteni valamilyen terméket, fürdőbombát, gyertyát, szappant, akkor bátran ajánlom a pipereporta.hu-t. Ha pedig színezőkre van szüksége akkor a https://www.pipereporta.hu/sct/374099/Szinezok oldalon van a helye!