Festéshez is fontos az egészség

Az ember nem gondolná, hogy a festéshez komolyabb fizikai erőnlét kell, de az igazság az, hogy minden, ami egy kicsi mozgással is jár, megköveteli, hogy az ember valamennyire jó kondiban legyen. A festésnél például az ember sokáig áll egy helyben, vagy pedig görnyed a papír fölé. Ezt nem lehet bírni, ha valaki gyenge. Nekem is sok bajom volt az ízületeimmel, éppen ezért én sem bírtam, amikor sokáig kellett állnom, és egy idő után már nem ment a festés sem olyan jól. Éppen ezért elkezdtem jobban utánanézni annak, hogy lehetne a porcok és az ízületek egészségét megóvni. De a legfontosabb dolog a megelőzés. De ha már valakinek problémái vannak, akkor is tehet pár dolgot.

Az orvosok mellett a személyes figyelem is fontos részét képezi az ízületi gyulladás kezelésében. Például orvosa megbizonyosodhat arról, hogy a megfelelő gyógyszereket szedi-e, és a fiziko vagy foglalkozási terapeuták segíthetnek a biztonságos és hatékony módszerek megtalálásában a napi tevékenységek gyakorlására és módosítására. De végül az ízületi gyulladás kezelésének legjobb módja az, ha az ember napi szinten figyel a mozgására és az egészségére.

Az egyik módja annak, hogy hatékony legyen az ízületi gyulladás kezelésében, ha napi rutinját módosítja az ízületekre nehezedő nyomás enyhítése érdekében. Vagyis nem terheli fölöslegesen a csontokat vagy az ízületeket. A következő technikák segíthetnek elkerülni a merevséget és enyhíteni az ízületek terheit.

Mozogjon, mert az jót tesz, nem kell folyton egy helyben ülni. Kerülje az egy pozíció túl hosszú ideig tartását, így az ember elgémberedhet, ami kellemetlen. Például íróasztalnál dolgozva 15 percenként álljon fel és nyújtózkodjon. Ugyanezt tegye otthon ülve olvasva vagy tévénézés közben, ne maradjon folyton egy helyen.

Minimalizálja az ízületekre nehezedő nyomást és terhelést. Kerülje az olyan pozíciókat vagy mozdulatokat, amelyek extra nyomást jelentenek az ízületekre. Például nehéz lehet a szoros fedél kinyitása, ha kézízületi gyulladása van. Az egyik megoldás az, ha az üveget egy ruhára helyezi, és vállmozdulattal forgassa el a fedelet. Még jobb, ha vásárol egy falra szerelhető üvegfogót, amely megragadja a fedelet, és a kezét szabadon hagyhatja az edény elfordításához. Az ilyen eszközök segítenek az ilyen egyszerű feladatok elvégzésében is.

Fedezze fel erejét, és inkább használja ki a legerősebb izmait, ne a gyengébbeket. Az ujj és a csukló ízületeinek védelme érdekében nyomja be a nehéz ajtókat a kar vagy a váll oldalával, ne kézzel nyissa. A lépcsőn a csípő vagy a térd terhelésének csökkentése érdekében az erősebb lábbal haladjon felfelé.

Előre tervezzen, ha lehet. A lehető legnagyobb mértékben egyszerűsítse az életet. Távolítsa el az életéből a felesleges tevékenységeket (például vásároljon vasalást nem igénylő ruházatot). Munka- és tárolóhelyek szervezése is fontos része lehet ennek, a gyakran használt cikkeket könnyen elérhető helyen tárolhatja.

Használjon munkamegtakarító eszközöket és adaptív segédeszközöket. A konyhában használjon elektromos konzervnyitókat és keverőket. A piacon lévő egyéb eszközök segíthetnek elkerülni a felesleges hajolgatást vagy a fájdalmas nyújtózkodást.

Végezzen más otthoni módosításokat is. A görgők használata a bútorokon megkönnyíti a ház tisztítását. Ügyeljen arra, hogy ágya a megfelelő magasságban legyen, így könnyen be- és kijuthat belőle. Fürdõszék behelyezése a kádba vagy zuhanyzóba jó ötlet azoknak, akiknek a lábaiban ízületi gyulladás van.

De nem csak ezek az eszközök segíthetnek, hanem vannak olyan vitaminok és étrendkiegészítők, amik segítenek az ízületek egészségének megtartásában. Én például a Jutavit glukozamin tablettát használom, és sokat segített nekem. Ez segíti a szervezetben az egészséges ízületek kialakulását. Ez pedig fontos, hogy ha valaki könnyedén akar mozogni. De valamikor nem olyan egyszerű hozzájutnom ezekhez a vitaminokhoz sem, mert nincs a közelben patika. Ilyen esetben tudnak segíteni az online patikák. Innen gyorsan be lehet szerezni a vény nélküli gyógyszereket. De persze azt is ellenőriztem, hogy olyan helyről rendeljek, ami megbízható, és csak eredeti gyógyszereket forgalmaznak. A Prevenció patika pedig ilyen.

Amióta vitaminokat szedek, sokkal könnyebben mozgok, és a festés is sokkal jobban megy. Már nem okoz gondot, hogy több órát álljak a vászon előtt. De persze ez csak a dolog egyik fele, a másik, hogy más tevékenységek is sokkal kevesebb gondot okoznak. Ezért kell figyelnie az embernek az egészségére.