Fürdőszoba ötletek az internetről, már megint lakberendezésre kértek fel

Festő vagyok, nem lakberendező, ezt pedig a lakásfelújítás előtt álló ismerőseim gyakran elfelejtik. Minden alkalommal, amikor nem tudnak dűlőre jutni egymással, mikor kérdéses, hogy milyen legyen egy fal, vagy bútor, mindig engem hívnak segítségül.

Mindig azt hiszik, hogy mivel képeket szoktam festeni, én sokkal jobban értek mindenhez, ami egy kicsit is művészi. Pedig nagyon távol áll a lakberendezés és a festészet.

Általában azt festem le, amit látok, akár élőben, akár a fejemben. Egy üres szoba nem mozgatja meg annyira a képzeletemet, mint egy üres vászon. A szoba úgysem lehet teljesen olyan, amilyennek elképzelem, hiszen a bútorok, a csempék, a színek mind kötöttek, ahogyan a lakók pénztárcája is egyfajta határt szab a képzeletemnek.

Ezek ellenére mégis mindenki azzal traktál, hogy segítsek berendezni a lakásukat, hogy aztán a kiválasztott bútorok és színek láttán mindenki változtatni akarjon. Úgy döntöttem, hogy nem fogok mindenkinek segíteni, nem hiányzik még ez is az életemből.

De persze semmi sem örökérvényű, ahogyan a véleményem is azonnal megváltozott, amint ez egyik barátnőm megkeresett, hogy segítsek neki berendezni a fürdőszobáját. Kissé kelletlenül ugyan, de átmentem hozzá. Gyakorlatilag semmi ötlete sem volt, csak annyit szeretett volna, hogy passzoljon a lakása többi részéhez, és hogy semmit se hagyjunk ki a tervezéskor, megnyitott valami fürdőszoba ötletek oldalt is, ami valójában egészen hasznosnak bizonyult. Rengeteg stílusötletet szedtek pontokba az oldalon, és igyekeztek úgy megírni a fürdőszoba-berendezési kalauzt, hogy az tényleg a legkezdőbbeknek is segítsen.

Természetesen a listán olyan fontos dolgok szerepelnek, mint a színek, burkolatok, csaptelepek, vizesblokkok és tároló egységek kiválasztása.

Ezek mind-mind nagyon fontos dolgok, de én is osztom azt a nézetet, amit ez az oldal is, hogy a legelső lépésnek mindig annak kell lennie, hogy tisztában kell lennünk azzal, hogy mit akarunk a fürdőnktől. Meg kell határoznunk, milyen típusú emberek vagyunk. Hogyha kádban szeretnénk fürdeni, ne vegyünk zuhanyzót csak azért, mert nem fér el az amúgy félig üres, de hatalmas szekrényektől.

Figyelembe kell vennünk, milyen magának a fürdőszobának a kialakítása és milyen bútorokra van szükségünk. A kulcs, hogy ne legyen túlzsúfolt és használjuk ki a rendelkezésre álló helyet. Egy egészen kicsi fürdőszobába is mindent be lehet tenni, amire szükségünk van, csak okosan kell dönteni. Néha van, hogy az esztétikus megoldások helyett sokkal jobban járunk a praktikusabb megoldásokkal.

Fürdőszobát rengetegféleképpen be lehet rendezni, és ebben nagy segítséget nyújt a fürdőszoba ötletek oldal is, amit találtunk a barátnőmmel.

Nem is tudtam, hogy vannak emberek, akiknek ilyen nagy fejtörést okoz egy fürdőszoba, aztán persze ha jobban belegondolunk, világossá is válik, hogy ez egy olyan része a lakásunknak, amit ha megununk, nem lehet azonnal átalakítani. Amíg egy szobát 2 nap alatt lefestünk vagy átrendezünk, addig egy fürdőszobában sokkal kevesebb a szabadon mozdítható tárgy, sokkal kevesebb lehetőségünk van a bútorok mozdítására és ha mégsem tetszik a csempe, nem lehet egy nap alatt kicserélni az egészet.

Mint minden szobánál, ennél is szem előtt kell tartani, hogy mik a fontosak számunkra, és igyekeznünk kell úgy választani, hogy ne akarjunk 2-3 hónap múlva mindent átrendezni.

Ha pedig abszolút tanácstalanok vagyunk, akkor felkereshetünk olyan oldalakat, mint például a furdoszobaotletek.hu, ahol rengeteg ötletet és tippet kaphatunk a fürdőszobánk berendezéséhez, és ha szükséges, profi csapatra is bízhatjuk a fürdőszobánk berendezését, mert kialakulhat olyan élethelyzet, mikor tényleg nem tudjuk eldönteni, mi lenne a jó számunkra.