Klíma szereléssel együtt, hogy ne olvadjanak a festékjeim

Gondoltál már arra, hogy mit is jelent az a szobahőmérséklet? Nos, én sosem gondoltam igazán bele. Azt feltételeztem, hogy a szobában szobahőmérséklet van és nem fog gondot okozni a meleg a festékjeimnek sem. De ezen a nyáron olyan meleg volt, hogy a festékek felforrtak, amikor véletlenül az ablak alatt felejtettem őket.

Ez a nyár szokatlanul meleg volt, és szokatlanul fülledt volt as levegő a lakásban, a kis festő zugomban is. Itt általában nyitva az ablak, jár a levegő, ami többnyire meleg, de elviselhető.

Nem mentem egy darabig a kis művész-sarkom közelébe, és mikor végre felmentem, akkor szembesültem vele, hogy olyan meleg van, mintha csak szaunában lennék. Ez pedig a festékeimnek sem tett jót, mert felforrtak, mivel véletlenül a tetőablak alatt hagytam őket.

Volt, amit meg tudtam menteni, de soktól sajnos meg kellett válnom. Ezek a festékek nagyon drágák voltak, ezért úgy döntöttem, hogy ez így nem mehet tovább, jövő nyáron már nem lesz ilyen gondom; klímát fogok venni!

Minden nyaram mondhatni szenvedés volt, hiszen nem szeretem a nagyon meleget, de eddig sosem felejtettem kint a festékeimet, és végül is azért nyár a nyár, mert meleg, így nem nagyon foglalkoztam a hőmérséklettel, csak átvészeltem valahogyan a nyarat.

De ez a kis történés elég volt ahhoz, hogy változtassak.

Az első dolog, amire rákerestem a “klíma szereléssel együtt” volt. Hiszen, azt már tudtam, hogy a klímát nem fogom tudni egyedül felszerelni.

klíma szereléssel együtt
klíma szereléssel együtt

A klíma szereléséhez ugyanis igazi szakemberekre van szükség. Nem mindegy, hogy hova telepítjük a klímát, hogy melyik falon van a legjobb helye, hogy hogyan tudja a legideálisabban lehűteni a lakást. Az sem mindegy, hogy a lakáson belül hova tesszük, ezért mindenképpen érdemes profi szerelőt hívni, hiszen biztosan jobban meg tudja csinálni, mint mi.

Az sem mindegy, hogy kint hova tesszük a dobozát és hogyan hozzuk be a lakásba. Szóval mindenképpen olyan helyet kerestem, ahol a klíma mellé beszerelést is lehet kérni. Hiszen, ha egy cég klímákat árul, akkor az Ő csapatuk biztosan ismeri az adott fajtákat és nem fog gondot okozni nekik a beszerelés sem.

Nem biztos hogy minden klímaszerelő ért az összes klímához, ezt sajnos nem tudom, de abban biztos voltam, hogy nem jövök ki rosszul abból, ha eleve olyan helyről vásárlom meg a klímát, ahol beszereléssel is foglalkoznak.

Így jutottam a klimaglobal.hu oldalra. Ennél a cégnél meg lehet venni a klímákat akár online is, ezeket pedig elszállítják a részünkre és amennyiben szükséges, fel is szerelik. Tisztítással és karbantartással is lehet keresni őket.

Nagyon sok klímát árulnak, több márkát is lehet náluk kapni, mind nagyon jó hírnek örvend. Egy darabig gondolkoztam rajta, hogy többfunkciós klímát veszek, hogy a hidegebb napokon fűteni is tudjak vele, de úgy ítéltem meg, hogy nem szükséges.

Korábban már írtam, hogy falfűtés van a lakásban, ezt itt olvashatjátok: https://festokvarosa.hu/tudtad-hogy-az-elektromos-falfutes-egy-bizonyos-szinten-vedi-a-kepeidet/. A falfűtés mellé pedig úgy döntöttem, hogy nem kell még egy fűtő klíma is.

Így alakult, hogy a végén csak egy sima, hűtésre alkalmas klímát vettem a klimaglobal.hu oldalról, majd egyeztettem is velük és pár napon belül jöttek is, hogy beszereljék.

Mindenképpen kellett időpontot egyeztetni, hiszen ez egy pár órás feladat, ezért jó, ha én is otthon vagyok, na meg be is kellett engedni a szerelőt.

Kifejezetten gyorsan dolgoztak és a várttal ellentétben szinte semmi koszt nem hagytak maguk után, mindent el is pakoltak, fel is takarítottak. Nagyon meg vagyok elégedve a munkájukkal, tökéletesen működik a klíma és nagyon jól fel is szerelték. Alig várom, hogy nyár legyen és ki is tudjam próbálni!