Siófokon jártunk, ahol szép képet sikerült festenem

Mindig is érdekelt a művészet. Már kiskoromban is rengeteget rajzoltam, kifestőztem, festettem, és hasonlók. Volt hozzá érzékem, úgyhogy a szüleim már korán rájöttek, hogy ezzel kezdeni kellene valamit. Beírattak külön rajzórákra, aztán olyan suliba is jártam, ahol művészetet és minden csoda jó dolgot lehetett tanulni. Igaz, nem festőként keresem a kenyerem, de a művészetnek sok köze van a szakmámhoz, a mindennapjaimhoz, az életemhez.

A férjem is hasonló beállítottságú, mint én. Még a középiskolában ismertük meg egymást, a szerelem pedig még a mai napig ugyanúgy kitart. A közös lakást, amit pár éve vettünk, együtt festettük ki, együtt alakítgattuk és együtt rendeztük be. Mivel elég jó érzékünk van ehhez, így az eredmény is szemet gyönyörködtető lett.

Mindketten szeretünk festeni, úgy gondoltuk, egyik alkalommal, amikor mindketten szabadságot veszünk ki, elmegyünk egy olyan helyre belföldön, ahol ismét szépeket láthatunk és aztán azt le is festhetjük. Ha meg szerencsénk van, akkor akár el is tudjuk adni a műveinket, vagy legalább kirakják valahova. Már csináltam én is egy-két képet, amit aztán egy barátom a saját kávézójába ki is tett a falra.

Keresgéltünk, hova is érdemes menni. Aztán rájöttünk, hogy érdemesebb összekötni a kellemeset a hasznossal és menjünk egy olyan helyre, ahol nem csak a természetet tudjuk megcsodálni, de akár saját magunkat is meg tudjuk jutalmazni egy kis lustálkodással, fürdőzéssel. Siófok mellett döntöttünk, bár ez is hirtelen jött. Úgy döntöttük el a dolgot, hogy a fürdőzés, mint mondtam, amúgy is program lett volna a számunkra. A Balaton pedig nyáron a leggyönyörűbb és tudtuk hogy izgalmas képek fognak készülni. Elkezdtünk keresgélni a neten siófoki szállások után. Mindenképpen magánszállást akartunk, mert az is kell az alkotáshoz, hogy kicsit magunk legyünk és a tömött szálloda erre nem lett volna alkalmas. Szerencsénkre találtunk egy nagyon szimpatikus siófoki szállásokkal foglalkozó weboldalt, a siofokszallas.info-t. Itt többféle apartman közül is tudtunk választani, így hát a számunkra szimpatikusakat le is kértük a kiválasztott dátumra.

Egyetlen apartman volt végül szabad, de mi nagyon örültünk annak is, mert nagyon tágasnak tűnt a képeken és fontos volt, hogy kényelmesen elférjük.

Megérkezésünkkor örömmel láttuk, hogy élőben abszolút ugyanazt kaptuk, mint amit a weboldalon láttunk. Egy tiszta, igényes és modern apartmant sikerült lefoglalnunk, amely nagyon közel volt mindenhez Siófokon.

Teljesült az álmunk, hogy úgy tudunk csobbani a Balatonban és pihenni, hogy közben alkodhattunk is.

Ez egy nagyon jó hely, mióta mi is jártunk erre, mindenkinek csak ajánlani tudom. Találtunk egy nagyon szép helyet, ahol különböző stílusban lefestettük a naplementét és a tájat, ami elénk tárult. Nagyon jó érzés volt egy kicsit kikapcsolódni, az pedig külön öröm volt, hogy sikerült egy nagyon jó szállást kifognunk.

Még arra is gondoltunk, hogy ez egy nagyon jó ajándékötlet lehet karácsonyra vagy akár szülinapra, hogy valakit befizetünk ide egy hétvégére. Ugyan, a karácsony még messze van, de már meg is van, hogy kik azok a családban, akiket egy ilyen kis kikapcsolódással lepünk majd meg.