A vízszerelés és a festés is komoly tudást igényel

A festés nálam hobbiként indult. De ahogy teltek az évek igazi szenvedéllyé nőtte ki magát. Egyre jobban belemélyedtem a különböző technikákba, kitanultam az alapanyagok és eszközök használatát. Azóta is, amikor csak van rá lehetőségem órákig nem csinálok mást csak festek. Időnként belegondolok, hogy a festés csupán egy a temérdek tevékenység közül, amihez sok tapasztalat és szaktudás szükséges. Ilyen például a vízszerelés is, és erre hamarosan gyakorlati bizonyítékot is kaptam.

Egyik nap ugyanis arra lettem figyelmes, hogy a konyhában lassabban megy le a víz. Mivel régebbi a társasház, ahol lakom ezért először nem foglalkoztam vele. Aztán egy nappal később már nagyobb volt a probléma, mert szinte egyáltalán nem ment le a víz. Nem akartam házi praktikákkal próbálkozni ezért rögtön kerestem valakit, aki ért a vízszerelés tudományához. Rövid böngészést követően megtaláltam a vizszereles.net weboldalát.

Egy pillanatra meglepődtem a vonzó dizájnon és, hogy a színek összhangban vannak egymással, ugyanis nem gyakran találkozom ilyennel a vízszereléssel foglalkozó oldalakon. A sárga-kék-fehér kombináció nagyon tetszett, jól esett ránézni. A weboldal elrendezése is felhasználóbarát volt, könnyedén ki lehetett igazodni rajta.

Végre láttam, milyen a szakszerű vízszerelés

Ahogy tovább nézegettem a vizszereles.net oldalát, megállapítottam, hogy a bejegyzések és a cikkek is hasznosak és érdekesek. Több vízszereléssel kapcsolatos problémához is ajánlottak megelőzési praktikákat, és ez igazán szimpatikus volt. De amikor olvastam a duguláselhárításról, akkor rájöttem arra, hogy talán nálam is olyan mértékű a probléma, hogy szükség van komolyabb beavatkozásra.

Nem is haboztam tovább, felhívtam a vizszereles.net-en található telefonszámot. Az ügyintéző, akivel beszéltem nagyon kedvesen és udvariasan meghallgatott és elmagyarázta, hogy mi a teendő. Azt mondta, hogy pumpát, csőgörényt vagy vegyszert ne használjak, hanem bízzam a szakemberre a vízszerelést. Mivel Budapesten lakom ezért van rá lehetőség, hogy SOS-ben kijöjjenek 1-2 órán belül. Mondtam, hogy az szuper lenne.

Amíg vártam a szerelőt, megnéztem, hogy milyen eszközökkel dolgoznak. Olvastam, hogy professzionális duguláselhárító spirált, nagynyomású pumpát, WOMA csatornatisztító berendezést és kamerával végzett dugulás-feltérképezést használnak. Utánanéztem ezeknek az eszközöknek, és valóban csak az igazi profik használnak ilyeneket. Azt is olvastam, hogy már több mint 30 éve dolgoznak a szakmában. Az sem utolsó dolog, hogy mind a vízszerelésben, a csatornázásban, a csőtörés kezelésében, a duguláselhárításban, a csatornakamerázásban és a fűtésszerelésben is profi munkát végeznek.

Végre van egy jó vízszerelőm

Amikor megérkezett a szerelő, azonnal munkához látott. Némi vizsgálódás után azt mondat, hogy valóban dugulás történt. Emellett javasolta, hogy jelezzem a társasházban a felelős személynek, hogy a csövekre ráférne a csere, mert eléggé öregek és fennáll a csőtörés veszélye. A dugulást könnyedén megoldotta, és mondta, hogy jól tettem, hogy nem alkalmaztam házi praktikákat mert azzal nagyobb bajt okoztam volna. A vízszerelés nem gyerekjáték, nem érdemes kísérletezni vele, hogyha nem értünk hozzá.

Nagyon hálás voltam a vizszereles.net szerelőjének, hogy ilyen gyorsan elvégezte a vízszerelést, vagyis a duguláselhárítást. Nagyon szimpatikus volt, hogy szabályos, normális számlát állított ki, amit a biztosítók is elfogadnak, és nem valami papírfecnit hagyott ott nekem.

Megfogadtam a tanácsát és szóltam a ház tulajdonosának, aki azonnal hívta a vizszereles.net-et, hogy minél előbb elkezdhessék a munkálatokat. Így saját szememmel láthattam, hogy a vízszerelés valóban komoly dolog és nem érdemes olyanra bízni, aki nem ért hozzá.